Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Tort cu mere si crema de zahar ars

Blat
4 oua
4 lg zahar
4 lg faina
esenta vanilie
Crema
1l lapte
6 oua
200gr zahar
zahar vanilat
8 mere
250gr zahar ptr. topit
frisca
intr-o cratita cu peretii inalti se pune la topit zaharul .Dupa ce s-a topit bine se imbraca peretii in zahar si se lasa sa se intareasca. Laptele, ouale zaharul si vanilie se amesteca bine si se toarna peste merele taiate felii care in prealabil au fost asezate in cratita tapetata cu zahar ars.Se da la cuptor(daca doriti se pune si in baie de apa)si se tine pana ce crema se incheaga.Apoi turnam deasupra compozitia de blat si se mai tine pana ce acesta s-a copt.
Se lasa sa se raceasca bine dupa care se rastoarna pe un platou si se decoreaza cu frisca.
pofta buna!
Aceasta reteta apartineBucatareselor vesele
11 Shares

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



Recent Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.