Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Tort cu piersici si crema de mascarpone

tort cu piersici si crema de mascarpone
Tort cu piersici si crema de mascarpone

E weekend asa ca neaparat trebuie sa pregatesc si ceva dulce. Cum conservele Sun Food sunt nelipsite din camara mea, m-am gandit sa pregatesc un tort de casa rapid cu piersici din compot, crema de mascarpone cu ciocolata alba si fulgi de ciocolata neagra si blat cu faina de migdale si zahar de cocos.
Pentru decor m-am inspirat de pe net, mi-au placut mult albinutele …mai degraba bondarii dolofani facuti din jumatatile de persici decorate cu ciocolata topita si fulgi de migdale.
Va recomand sa il incercati, se pregateste foarte usor si e delicios!!
Daca blatul vi se pare mai costisitor, puteti folosi doar faina alba si zahar obisnuit in aceleasi cantitati!!
tort cu piersici si crema de mascarpone

Tort cu piersici si crema de mascarpone- Ingrediente

Blat
3 oua
3 linguri zahar de cocos
2 linguri faina de migdale
1 lingura faina alba
½ lingurita praf de copt

Crema de mascarpone
250 g mascarpone
200 ml smantana pentru frisca
3 linguri zahar pudra
100 g ciocolata alba
1 lingurita esenta de vanilie
50 g fulgi ciocolata neagra
10 g gelatina
tort cu piersici si crema de mascarpone

Decor
1  compot de piersici Sun Food
10 g gelatina
1 lingura zahar pudra(optional)
ciocolata neagra si fulgi de migdale pentru decor

Tava cu diametru de 20 cm
tort cu piersici si crema de mascarpone

Tort cu piersici si crema de mascarpone- Mod de preparare

Blat
Ouale intregi se bat spuma impreuna cu zaharul pana capata volum. Se adauga faina cernuta impreuna cu praful de copt si se incorporeaza cu miscari usoare.
Se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coace in cuptorul preincalzit la 180 gradeC pentru 15 min.
Blatul racit se pune intr-un inel de tort detasabil direct pe un platou.
tort cu piersici si crema de mascarpone

Cum pregatim crema de mascarpone cu ciocolata alba

Gelatina se amesteca cu 50 ml apa rece si se lasa la hidratat , apoi se topeste pe baie de apa sau 15 sec in cuptorul cu microunde.
Ciocolata alba se topeste pe baie de apa
Crema de branza mascarpone impreuna cu smantana pentru frisca si zaharul pudra se mixeaza timp de 2 min.
Ciocolata topita se amesteca cu 3-4 linguri de crema, se adauga si gelatina topita si se omogenizeaza.
Compozitia se toarna peste crema de branza si se mixeaza in continuare pana ce crema capata consistenta.
Se adauga fulgii de ciocolata neagra, esenta de vanilie si se incorporeaza usor.
Crema se toarna peste blat, se niveleaza si se tine la rece 1-2 ore.
tort cu piersici si crema de mascarpone

Cum decoram tortul cu piersici din conserva Sun Food

Jumatate din piersicile din conserva Sun Food se scot pe prosoape de hartie si se tamponeaza bine pana se inlatura toata zeama.
Se decoreaza cu gratar de ciocolata topita si fulgi de migdale astfel incat sa imite albinele/bondarii.
tort cu piersici si crema de mascarpone
Restul de piersici impreuna cu 2-3 linguri zeama se paseaza cu pasatorul pana se obtine o compozitie omogena.
Gelatina hidratata in 50 ml apa rece se topeste pe baie de apa sau in cuptorul cu microunde(15 sec) apoi se amesteca cu piersicile pasate.
Sosul obtinut se toarna deasupra tortului , se aseaza jumatatile de piersici decorate si se lasa la rece 1-2 ore pana se intareste.
Se indeparteaza inelul si tortul poate fi consumat.

tort cu piersici si crema de mascarpone

Spor si pofta!!

Comentarii recente

  • olivia

    12/05/2018 at 12:53

    Foarte ingenios.Ma gandesc ca ar trebui dublate cantitatile pentru un tort cu diametrul 26cm.

  • Service GSM Bucuresti

    30/05/2018 at 14:39

    Absolut delicios, ne-a placut tuturor

  • Ștefania

    03/08/2018 at 15:02

    Super ușor de făcut, cât despre gust…superdelicios! Mulțumim!

  • Viorica

    08/04/2023 at 23:39

    L-am făcut azi, cu blat din făina de grâu și zahăr tos. Mi-a ieșit destul de bun doar ca a trebuit sa improvizez un pic pentru ca nu m-a convins textura. (Deasemeni, gelatina pe care am folosit-o e foarte puternica si încheagă prea mult; data viitoare o sa folosesc un plic de 10 grame împărțit pe din doua pentru crema si pentru decor.)
    Prin compoziția ei, crema nu umezește blatul, așa ca am folosit o parte din sucul din compot, 100 gr de zahăr și zeama de la o jumătate de lămâie, le-am fiert si răcit repede si l-am însiropat. Va asigur ca rezultatul e uimitor, tortul iese răcoros si umed si foarte, foarte aromat si gustos. Același tort cred ca ar ieși foarte bine cu portocale sau căpșune, ce părere aveți? Mulțumesc Bucătăreselor vesele!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram