Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Tort foietaj cu crema de mascarpone

Tort foietaj cu crema de mascarpone

Cel mai simplu si rapid tort pe care l-am pregatit pana acum este acest Tort foietaj cu crema de mascarpone! Pe cat de repede le-am facut, pe atat de repede au si disparut.

Din aluatul de foietaj folosit de 800 g mi-au iesit 8 foi decupate, adica 2 tortulete cu cate 3 foi si unul cu 2 foi. Am vrut sa le fac mai micute, dar voi puteti pregati unul cu diametrul mai mare.

Alte retete cu mascarpone va prezentam mai jos, dati clic pe titlul din imagini.

Sa vedem de ce anume avem nevoie.

Tort foietaj cu crema de mascarpone – Ingrediente

1 pachet aluat foietaj de 800 g ( prefer marca Morarita)
1 cutie Mascarpone – Delaco
3 linguri zahar pudra
200 ml frisca
esenta de vanilie
fructe diverse, coacaze, afine, zmeura, etc
zahar pudra pentru ornat

Tort foietaj cu crema de mascarpone – Preparare

Foile de foietaj se lasa la temperatura camerei sa se decongeleze dupa care le intindem pe o suprafata de lucru. Decupam foile pentru tort, eu le-am decupat cu o forma mai mica, dar voi puteti decupa cu o forma mai mare ca sa obtineti un tort mare.

pregatire foi foietaj

Foile decupate se aseaza intr-o tava pe hartie de copt, deasupra lor punem o alta coala de hartie de copt si peste asezam o alta tava care sa preseze foile de foietaj ca sa nu creasca prea mari. La jumatatea timpului de coacere eu in tava care presa foietajul am pus si o cratita in care am pus apa ca sa preseze mai bine.

Tort foietaj cu crema de mascarpone

Foile astfel pregatite se pun la copt in cuptorul incalzit in prealabil la 200 grade Celsius, pe ventilatie pentru circa 20-25 minute, pana devin frumos rumene.

Se scot din cuptor si se lasa la racit.

Tort foietaj cu crema de mascarpone – Crema mascarpone

Punem mascarponele intr-un vas, adaugam zaharul, frisca, esenta de vanilie si cu un mixer se amesteca la viteza maxima pana devine spumoasa si se intareste. Se pune la rece pana se monteaza tortul.

Tort foietaj cu crema de mascarpone

Sa trecem mai departe la asamblarea tortului.

Asamblare – Tort foietaj cu crema de mascarpone

Punem pe farfurie pe mijloc un pic de crema, cam o lingurita rasa si peste asezam prima foaie de foietaj coapta( punem intai putina crema pentru ca tortul dupa montare sa nu alunece pe farfurie!) si punem peste o parte de crema.

umplere foi crema

Peste crema asezam urmatoarea foaie, dam din nou cu crema si asezam cea de-a treia foaie peste care punem crema si ornam cu fructe, coacaze, afine, felii de mandarine uscate si pudram cu zahar pudra.

Tort foietaj cu crema de mascarpone

Este un Tort foietaj cu crema de mascarpone simplu, rapid si gustos.

Tort foietaj cu crema de mascarpone

Daca preferati ceva mai elaborat va invitam sa vizitati sectiunea cu Torturi.

Va asteptam alaturi de noi si pe pagina de Instagram 
Daca incercati retetele noastre si postati pe Instagram, puteti pune hashtag-ul #bucatareselevesele, ca sa le vedem si noi.
Ne puteti gasi si pe canalul Youtube- Bucataresele Vesele, unde va asteptam sa va abonati!!
Multumim!!

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



Comentarii recente

  • Olivia

    05/12/2021 at 16:45

    Cata frisca este necesara?Multumesc anticipat pentru raspuns.

    • Liana Liana

      05/12/2021 at 17:28

      Buna Olivia, imi cer scuze, acum am observat ca am uitat sa trec cantitatea de frisca. Am corectat greseala. Ai nevoie de 200 ml frisca.
      Sarbatori fericite iti dorim alaturi de cei dragi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Follow on Instagram