
Piata abunda de legume gustoase asa ca incercam pe cat posibil sa pregatim din ele retete delicioase si usor de pregatit. Cine zice ca mozzarella fresca merge mancata doar cu rosii, atunci trebuie sa va contrazic!!
Astazi va propun aceasta salata de ardei copti cu mozzarella fresca de la Delaco
Dupa mine este cea mai gustoasa salata pe care am mancat-o in ultima perioada. Eu am folositi baby ardei capia, colorati, dulci, foarte gustosi si cu putine seminte. Pentru a-i spori savoarea, am pus si cativa ardei usor iuti, verzi si carnosi ce se aseamana mult cu baby ardeii capia. Dupa parerea mea acest dressing este cheia, e atat de bun la gust si se combina perfect cu ardeii copti si mozzarella fresca.
Salata aceasta se mananca neaparat cu felii de paine prajita, de preferat ciabatta.
Mai jos va las inca doua salate in care am folosit mozzarella fresca si care sunt la fel de savuroase ca salata de ardei copti.
Ingrediente- Salată de ardei copți cu mozzarella

- 250 g mozzarella fresca – Delaco
- 12-13 buc baby ardei colorati
- o lingurita boia afumata
- 2 linguri ulei de masline
- sare
- Dressing
- 100 ml ulei de masline
- 2 linguri miere de albine
- zeama de la o lamaie potrivita
- 1 lingura otet alb
- 3 catei de usturoi razuiti
- 30 g fistic prajit, maruntit
- piper macinat
- 2 linguri busuioc proaspat tocat
- 1 lingura cives tocat
- 1 lingura cimbru verde tocat
- sare
- Paine Ciabatta
- sare
- fulgi de ardei
- ulei de masline
- busuioc proaspat pentru decor
Mod de preparare salata de ardei
Ciabatta se taie felii, se stropeste cu ulei de masline, sare, fulgi de ardei si se rumeneste pe gratarul incins.
Pentru dressing se pun toate ingredientele într-un borcan si se agita pana se obtine o emulsie.
Se gusta si se mai adauga sare daca mai este nevoie.
Se pune la rece in frigider pana ce sunt gata ardeii.
Ardeii se spala, se usuca cu un prosop de hartie si se stropesc cu ulei de masline, sare si boia afumata.
Se pun pe gratarul incins si se coc rotindu-se pe toate partile.

Se scot intr-un castron, se acopera si se lasa cam 10 min cat sa se inmoaie putin ca sa se poata indeparta pielita de pe ei.
Se curata de pelita, se aseaza pe un platou alaturi de bucati de mozzarella fresca, apoi se stropeste din abundenta cu dressingul format.
Se mai presara deasupra putin fistic tocat si frunzulite de busuioc proaspat. Salata de ardei copti si mozzarella se mananca cu feliile de paine prajita.
Pofta buna!!
Va asteptam alaturi de noi si pe pagina de Instagram .
Daca incercati retetele noastre si postati pe Instagram, puteti pune hashtag-ul #bucatareselevesele, ca sa le vedem si noi.
Ne puteti gasi si pe canalul Youtube- Bucataresele Vesele, unde va asteptam sa va abonati!!
Multumim!!