Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Ciorba radauteana

ciorba radauteanaCiorba radauteana. Cum se prepara ciorba radauteana. Ciorba pregatita in casa. Reteta buna de ciorba cu specific romanesc.

Ciorba radauteana- Ingrediente

doua bucati piept de pui
3 morcovi
3 cepe
1/2 telina
un ardei gras
250 ml smantana
4 galbenusuri
o capatana usturoi
otet
sare

Ciorba radauteana-Mod de preparare

Pieptul de pui se taie pe din doua si se pun la fiert intr-o oala cu apa rece.
Cand a inceput sa fiarba se inlatura bine spuma formata si se adauga legumele curatate si taiate in bucati mari si sare.

Se fierbe la foc moderat pana ce carnea este bine patrunsa.
Legumele si carnea se scot pe o farfurie iar zeama rezultata se strecoara.

Carnea se rupe fasii mici, se adauga in zeama strecurata, se potriveste de gust cu sare si otet si se mai da in cateva clocote.
Smantana la temperatura camerei se amesteca bine cu galbenusurile de ou si se subtiaza cu zeama fierbinte de la ciorba amestecand continuu.
Compozitia se toarna peste zeama fierbinte din oala, se amesteca usor si se mai lasa cateva minute la foc potrivit fara a da in fiert zeama.(daca incepe sa clocoteasca e posibil ca smantana sa se taie si zeama sa devina branzita )

Se asezoneaza direct in farfurie cu usturoi pisat si otet, dupa gustul fiecaruia.
ciorba radauteana
Pofta mare!!

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



Recent Comments

  • panseluta-violet

    19/02/2010 at 16:41

    bag sama ca asta-i un fel de ciorba de burta fara burta.trebuie ca e buna.

  • Lory

    20/02/2010 at 21:29

    cam asa :))..incearc-o sigur iti va fi pe plac

  • Manuela

    26/02/2010 at 14:56

    Foarte buna ciorbita…Cel mai mult a laudat-o sotul care este un gurmand. De cate ori sunt in pana de idei arunc o privire aici…Si sotul stie..”iar mancam de pe google!!!!”

  • Micha

    26/11/2010 at 19:15

    Da bine, dar ce se intampla cu legumele? Nu scrie nimic, se baga in ciorba asa mari, se taie, se fac pireu, sau ce sa fac cu ele?

  • Lory

    27/11/2010 at 21:52

    Manuela ma bucur ca aici la noi ai gasit retete pe gustul familiei tale
    Pupici
    Lory

  • Lory

    27/11/2010 at 21:58

    Micha ,ai dreptate nu am zis ce am facut cu legumele :)Legumele la ciorba radauteana se folosesc doar pentru a da gust la zeama .
    Eu de ex am facut o crema de legume foarte delicioasa o poti gasi aici http://bucatareselevesele.blogspot.com/2010/02/crema-de-legume.html ..vad ca acolo am specificat de unde am legumele …am sa modific si aici
    Multumesc
    Lory

  • Lulu

    13/11/2011 at 16:22

    Foarte buna,foarte reusita,felicitari fetele!!!
    eu la legume,mai adaug 1cartof fiert,2castraveti murati,maioneza si uite asa a rezultat o salata ruseasca,fara sa arunci nimic;scuze pentru interventie!

  • Tanta Orasanu

    29/04/2012 at 12:38

    Desi am o frumoasa varsta imi place sa citesc si sa prepar retete date de Bucataresele vesele- Sant foarte bine explicate si le poate prepara oricine (chiar si cei ce nu au gatit niciodata)Multumim si succes.

    • Lory

      29/04/2012 at 15:19

      Tanta ne bucuram ca retetele noastre sunt sursa de inspiratie pentru tine .
      Multumim mult pentru aprecieri !!
      :*

  • Cristina Dima

    22/08/2012 at 12:14

    este foarte buna; aseara am facut si eu! sotului meu i-a placut foarte mult! foarte bune retelele voastre! spor in continuare ca sa ne delectam si noi!

    • Lory

      23/08/2012 at 12:37

      Cristina ne bucuram ca retetele noastre iti sunt pe plac si ca gatesti dupa ele 🙂
      Ciorba radauteana e si preferata mea :)…de cand am postat-o aici am pregatit-o de foarte multe ori 🙂
      Te mai asteptam pe la noi :*

  • Anonymous

    05/09/2012 at 13:58

    Arata foarte bine. O voi incerca si eu! Mereu ma insipir de pe site-ul vostru. 🙂

  • Milieana Simon

    25/07/2013 at 12:44

    Astăzi o încerc!

  • Ramona

    15/08/2013 at 12:03

    eu pasez legumele si le adaug, ii da o consistenta mai buna

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *