Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Supa crema de ciuperci dreasa cu crutoane

Ingrediente:
800 g ciuperci champignon,
50 g unt,
50 ml ulei,
1 ceapa,
200 ml smantana de gatit,
2 galbenusuri de ou,
sare, piper alb dupa gust,
1/4 legatura patrunjel verde,
1 ardei mic iute(optional),
crutoane,

Preparare:
500 g ciuperci le spalam si le taiem felii. Punem la incins 50 ml ulei impreuna cu 50 g unt si pe acestea calim ceapa taiata marunt.Feliile de ciuperci taiate le punem deasupra cepei calite si le lasam putin la foc mic pana se inmoaie putin. Turnam deasupra 750 ml apa, condimentam cu sare si piper alb dupa gust si lasam sa fiarba acoperit pana ciupercile sunt fierte.
In timpul cat supa fierbe ne ocupam de ciupercile ramase. Le spalam si taiem cuburi dupa care intr-o tigaie le prajim fara ulei. Le punem deoparte pana supa va fi gata. Din paine mai uscata care nu e proaspata putem sa facem crutoane. Taiem painea cubulete la marimea dorita si le prajim in tigaie fara sa folosim ulei. Le punem si pe acestea deoparte. Patrunjelul verde il taiem marunt.
Cand ciupercile din supa sunt fierte turnam supa in blender si lasam pana devine ca o crema(putem sa folosim si mixerul vertical daca nu avem blender…).Cele 2 galbenusuri de ou le amestecam cu 200 ml smantana de gatit in oala in care a fiert supa apoi treptat adaugam la el supa crema din blender. Punem inapoi oala pe foc si lasam sa mai dea un clocot. Daca mai e nevoie putem condimenta cu sare si piper alb dupa gust.
Servire : Punem in farfurii supa crema, adaugam 2-3 linguri cuburi de ciuperci prajite,se presara deasupra patrunjel verde maruntit, se adauga crutoane de paine prajita si cateva fire de ardei iute taiat marunt daca vreti ca supa sa fie mai picanta (ardeiul iute e optional !).

Pofta Buna!

Print Friendly, PDF & Email

Recent Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Load More...