Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Supa cu Maruntaie de Porc

Supa cu Maruntaie de PorcAceasta Supa cu Maruntaie de Porc, este una din preferatele noastre si o pregatim destul de des. Savoarea acestei supe consta in hreanul folosit la final cat si in patrunjelul tocat proaspat si adaugat la supa, direct in farfurie. Mai multe retete cu supe si ciorbe le gasiti in sectiunea cu Supe si Ciorbe, din Ardeal, dar si din Moldova.

Ingrediente Supa cu Maruntaie de Porc

800 g maruntaie porc (inima, limba)
un picior de porc
4 l apa rece
1 foaie dafin
1 lingurita boabe mustar
1 lingurita coriandru macinat
1 lingurita piper boabe
sare dupa gust
2-3 cuburi supa de carne
2 morcovi
50 g unt
1 legatura frunze patrunjel
1 radacina mica de  hrean
400 g smantana
4 galbenusuri ou
lamaie

Preparare Supa cu Maruntaie de Porc

Inima se curate de eventualele cheaguri de sange. Indepartam arterele mai mari. Limba de porc se spala, piciorul de porc se parjoleste la flacara de aragaz dupa care il spalam si il curatam razauindul cu un cutit. Toate se pun la fiert in circa 4 l apa rece impreuna cu 1 lingurita sare, boabele de mustar, foaia de dafin, lingurita de coriandru macinat, si cuburile de supa.

Se lasa la fiert pana se patrund cu furculita usor. Eu le-am fiert in oala cu presiune timp de 35 minute.
Scoatem maruntaiele din oala si le lasam sa se raceasca putin. Scoatem carnea de pe os si o taiem fasii. Limba se curata de pielita si se taie si ea fasii. Cu inima procedam la fel.

Supa ramasa o strecuram in alta oala. Morcovii se curata, se taie felii dupa care se calesc in untul topit si se adauga la supa strecurata. Lasam sa fiarba la foc mic pana sunt fierti pe jumatate si acum adaugam  maruntaiele taiate lasand sa fiarba impreuna pana morcovii sunt patrunsi. Se potriveste la gust cu sare daca mai e nevoie.  Galbenusurile se amesteca cu smantana si se adauga treptat din supa fierbinte amestecand continuu pana o aducem aproape de temperatura supei, dupa care o turnam in oala. Lasam sa dea un clocot si presaram deasupra cu patrunjel verde.

In fiecare farfurie se pune  cam ½ de lingurita de hrean proaspat ras(sau 1 lingurita rasa) si se pune deasupra supa fierbinte. Daca dorim putem sa acrim supa cu cate 1-2 felii de lamaie stoarsa pentru fiecare farfurie.

Supa cu Maruntaie de Porc

Pofta Buna !

 

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *