Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Sarmale cu pasat in oala de lut

Ingrediente:
1 ciolan afumat(sau costite afumate),
slanina afumata taiata fasii,
varza murata,
300 gr pasat,
3 bucati ceapa,
sare , piper, 1lingurita boia(sau 3 linguri pasta de ardei),
10-15 boabe piper,
2 linguri mari de untura(sau 150 ml ulei),
1 crenguta cimbru, si cateva fire de marar uscat,

Preparare :
Desfacem frunzele de varza murata ,taiem cotoarele si le spalam intr-o apa.
Ceapa o taiem marunt si o calim pe ulei sau pe untura. Punem lingurita de boia. Pasatul se spala in 3-4 randuri de apa ,se stoarce si se pune la ceapa calita cu care o lasam cam 2-3 minute pe foc si apoi adaugam cca.200 ml apa si o lasam pe foc sa fiarba pana se ingroase ( se procedeaza asa ca pasatul sa fie un pic mai moale , asa el va fierbe mai repede ).
Lasam compozitia sa raceasca si mai mult de jumate din ciolanul afumat il taiem cubulete si il punem la pasat(putem renunta la ciolanul din compozitie daca nu avem sunt si asa oarte gustoase). Se amesteca totul si se codimenteaza cu sare si piper dupa gust. Incepem sa umplem foile de varza cu compozitia in asa fel ca in mijlocul fiecarei umpluturi de pe foaie sa punem si o feliuta de slanina.
Pe fundul oalei de lut asezam o mana buna de varza tocata marunt, crenguta de cimbru, marar, ciolanul afumat(sau costite afumate), slaninuta daca a ramas si daca avem punem printre ele si cate o costita afumata.
Asezam sarmalele umplute, le acoperim cu varza marunta, punem apa cat sa treaca deasupra sarmalelor cu putin, cateva boabe de piper si dam oala la cuptor, unde il vom tine la foc mic cca. 3 ore.

1 Shares

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



Recent Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Follow on Instagram