Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Categorie: Retete Traditionale de Pasti

Retete traditionale de Pasti cum ar fi Pasca de Pasti,Cozonaci de Pasti, Drob de Miel de Pasti, Friptura de Miel de Pasti, Ciorba de Miel de Pasti si alte retete traditionale de Pasti le reunim in aceasta postare pentru a va usura munca. Va prezentam cateva retetele traditionale de Pasti din Ardeal si Moldova, retete pe care fiecare din noi le preparam cu drag in fiecare an de Pasti si de care nu se poate sa ne lipsim. Printre aceste retete traditionale de Pasti va prezentam si cateva retete mai deosebite dupa parerea noastra, ce fac ca simpla lor prezenta pe masa de Pasti sa dea un aer mai festiv ….

drob

Drob

Drob-reteta culinara. Cum se prepara drobul.Cea mai buna reteta a drobului de miel. Reteta pregatit in casa. Aperitiv pentru masa de Paste. Drob-Ingrediente maruntaie de la un miel 8 oua o leg ceapa verde 2 leg patrunjel o leg marar 100g unt sare piper Drob-Mod de preparare Se fierb maruntaiele de miel  in apa cu […]

Cozonac

  Ingrediente Aluat faina 1kg zahar 200gr galbenusuri 6 buc razatura de lamaie, esenta de rom,vanilie o lingurita de sare lapte 400ml o nuca de unt o lg plina de smantana o nuca mai mare de drojdie ulei 100 ml Crema 6 albusuri 25 gr cacao 50 gr nuca de cocos 150 gr zahar esenta […]

Iepurasi si Oute de Paste

Ingrediente: Ptr blat avem nevoie de urmatoarele : 200 gr rama 300 gr zahar 300 gr faina 6 oua rama topit ptr. a unge forma si un pic de gris ptr a tapeta forma(se presara cateva firicele) Ptr. ornat 1 albus de ou } se bat bine cu mixerul si se adauga 3-4 picaturi de […]

Cozonac ca la Mama

Ptr. 2 corzi de cozonac avem nevoie de : 1 kg faina 8 galbenusuri (+ 1 galbenus sau 2 ptr. uns deasupra cozonacii) sare cat intra in causul palmei 3 pachete zahar vanilat 2 buc. de unt sau rama de marimea unei nuci coaja rasa de la o lamaie 2 maini de zahar(cand scriu o […]

Follow on Instagram