Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Coasta de Miel Umpluta










Ingrediente :

1 buc coasta de miel cu pulpa de fata (bucata intreaga)
300 gr organe de miel (ficat, plaman, inima, rinichi)
3 oua fierte
1 ou crud
patrunjel verde tocat
2 catei usturoi pisati
sare, piper dupa gust
piper boabe

Necesare ptr fiert organele:
sare
3 catei usturoi pe care ii punem cu organele la fiert
1 foaie de dafin

Ce punem in tava alaturi de Coasta umpluta?
4 cepe taiate felii mai groase
4 catei usturoi taiati pe jumate
3 morcovi taiati rondele mai grosute

Mai avem nevoie de 500 ml vin alb demisec si 5 linguri mari de untura ptr copt

Preparare:
Fierbem organele de miel in apa cu sare ,la care mai adaugam 1 frunza de dafin. boabe de piper , 3 catei usturoi. Dupa ce au fiert , le scoatem si se lasam la racit.Se da prin masina de tocat carne. Ouale fierte (3 la numar ) se taie marunt si se adauga la organele tocate. La acestea mai adaugam 1 ou crud, patrunjel verde tocat marunt , sare, piper dupa gust. Se amesteca totul bine si trecem la pregatirea coastei de miel care va fi umplut cu acest amestec.
Pielita de pe coasta si pulpa o desprindem de catre carne cu grija , in asa fel incat sa nu se rupa(eu m-am folosit si de coada de la o lingura de lemn la desprins). Sub pielita desprinsa introducem umplutura de mai sus si o repartizam uniform pe toata suprafata. Dupa ce am terminat de umplut spatiul pe unde am introdus umplutura o coasem. Condimentam coasta astfel umpluta cu sare si piper din abundenta.

Intr-o tava punem untura , peste asezam 4 cepe taiate felii mai groase, 4 catei usturoi taiati pe jumate si 3 morcovi taiati rondele mai grosute. Deasupra acestor legume asezam coasta de miel si apoi adaugam cele 500 ml vin .
Dam tava la cuptor si o lasam la copt si din cand in cand o mai stropim cu zeama ce se formeaza in tava.O lasam la copt pana in momentul in care e frumos rumenita si furculita intra usor in pulpa.
Dupa ce e gata prajita se scoate pe un platou coasta si langa se aseaza legumele cu care a fost prajit.
Se serveste feliata alaturi de salata de sfecla rosie si hrean

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



Comentarii recente

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This error message is only visible to WordPress admins

Warning: The account for needs to be reconnected.
Due to Instagram platform changes on March 2, 2020, this Instagram account needs to be reconnected to allow the feed to continue updating. Reconnect on plugin Settings page