Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Drob de miel copt in clatite cu crusta de cascaval

Drob de miel copt in clatite cu crusta de cascavalDrob de miel copt in clatite cu crusta de cascaval

Pe unde s-a ratacit  praporele de la miel idee nu am! Drob de miel se prepara la noi in tot anul, dar fara prapore ce sa fac? Nu m-am suparat prea tare asa ca in lipsa lui am improvizat repede altceva ca nu am avut timp de pierdut.

Asa a luat nastere acest Drob de miel copt in clatite cu crusta de cascaval afumat. Va recomand sa incercati  Drob de miel in aluat de foietaj, Drob de Miel in varianta Loredanei, dar si Coasta de miel umpluta care este dupa mine cea mai tare dintre toate preparatele traditionale.

Ingrediente Drob de miel :

organele de la 1 miel (inima, ficat,splina,rinichi,plaman)
4 legaturi ceapa verde
2 legaturi usturoi verde
5 oua fierte
2 oua crude
2 legaturi patrunjel verde
1 lingura untura
sare,piper dupa gust
6-7 clatite cu verdeata
piper boabe
6 catei usturoi
1 foaie de dafin

Ingrediente crusta Drob de miel:

2-3 oua
150 cascaval afumat
2 linguri pesmet
sare dupa gust

Preparare Drob de miel:
Organele se pun la fiert in apa rece impreuna cu 1 lingura piper boabe,1 foaie de dafin si cateii de usturoi.Fierbem si cele 5 oua.
Lasam organele de miel sa fiarba circa 40 minute de cand apa da in clocot. Dupa cele 40 minute scoatem organele si le lasam la racorit dupa care le taiem cubulete cu cutitul.

Ceapa verde si usturoiul verde se taie rondele. Incingem untura si calim ceapa si usturoiul pret de 1-2 minute, dupa care adaugam organele taiate cubulete. Lasam la calit circa 10 minute amestecand pana aromele se intrepatrund apoi le luam de pe foc.

Drob de miel copt in clatite cu crusta de cascaval….

Compozitia se pune intr-un vas si adaugam la el ouale fierte si taiate cubulete, de asemeni adaugam si ouale crude, patrunjelul verde tocat si condimentam dupa gust cu sare si piper. Lasam compozitia astfel pregatita deoparte pana pregatim cateva clatite cu verdeata in care vom pune drobul la copt.

Din cateva linguri de faina, apa minerala, sare si putina drojdie pregatim un aluat de clatite in care vom pune patrunjel verde tocat. Vom coace circa 6-7 clatite depinde si de marimea formei in care punem drobul. Poate necesita mai multe clatite asa ca vom coace cu cateva in plus.

Drob de miel copt in clatite cu crusta de cascavalIn forma de chec asezam frunze de usturoi verde si peste asezam clatitele in asa fel incat sa lasam sa atarne si in afara formei sa putem acoperi ulterior drobul cu ele. Peste clatite asezam compozitia de drob pregatita, acoperim cu clatitele, deasupra punem o crusta pe care o preparam din 2-3 oua crude amestecate cu circa 150 g cascaval afumat si pesmet.Punem forma in cuptorul preincalzit pentru circa 30 minute la foc mic.
Dupa ce a copt scoatem drobul din cuptor, il lasam la racit in forma, indepartam frunzele de usturoi daca nu ne place si putem servi de acum acest preparat minunat.
Paste Fericit!

Print Friendly, PDF & Email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Load More...