Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Fasole batuta

fasole batutaFasole batuta, reteta de post. Reteta cu fasole.Retete mancaruri cu fasole. Mancaruri de post cu fasole

Fasole batuta-Ingrediente

300gr fasole uscata
1 morcov
1 pastarnac
4 ceape
2 lg pasta de tomate
usturoi
sare
piper

Fasole batuta-Mod de preparare

Pentru fasole batuta se foloseste o fasole cu bobul mare si carnos.
Se alege fasolea si se spala bine in apa rece apoi se pune la fiert .
Dupa cateva clocote se scurge apa si se pune din nou la fiert in alta apa calda.
Peste fasole se adauga o ceapa taiata marunt, morcovul si pastarnacul ras prin razatoarea mica si sare si se fierbe in continuare pana ce bobul de fasole se sfarama usor.


Fasolea se scurge de zeama in exces, se pune in blender si se mixeaza pana devine o pasta. Se adauga sare si usturoi dupa gust(eu am folosit usturoi praf dar poate fi folosit si usturoi proaspat bine pisat).

Separat, se face sosul(prajeala) din 3 cepe rosii taiate joulien care se prajesc in putin ulei pana se inmoaie bine, se adauga pasta de tomate, se sareaza si pipereaza dupa gust.
Fasolea batuta se serveste cu prajeala de ceapa pe deasupra.
Pofta buna!

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.