Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Pateu Vegetal cu Ciuperci

Pateu Vegetal cu CiuperciPateu Vegetal cu Ciuperci am pregatit intr-o zi sa avem pe dimineata de mancare ceva de post.

Alaturi de un ceai, pe paine prajita cu salata verde, sau muraturi este un mic dejun copios. Nu zic ca uneori folosesc si pateul vegetal cumparat, dar cert este ca cel preparat in casa este mult mai bun si stii ce ingrediente folosesti la prepararea lui.
Se poate pregati acest Pateu Vegetal cu Ciuperci si din cantitati mai mari decat cele pe care le-am dat eu in reteta si in acest caz puneti pateul in borcane si sterilizati timp de 20 minute dupa care puneti borcanele intre paturi pana a doua zi la dunst uscat. Astfel pateul se poate tine pe o perioada mai lunga. Dar sa nu ne intindem mult cu vorba si sa trecem la fapte, nu inainte de a va reaminti sa vizitati si sectiunea cu Retete de Post unde veti gasi si alte retete care va vor ajuta sa treceti usor peste Posturile de peste an.
Ingrediente Pateu Vegetal cu Ciuperci
150 g Linte Rosie-Solaris
100 g ciuperci din conserva(sau ciuperci proaspete pe care le fierbem)
1 ceapa mica rosie
2 catei usturoi
1 lingura Belsug de legume cu verdeata (sau 1 lingurita sare)
1 frunza de dafin
3 linguri ulei
sare, piper(am folosit Mix de piper negru si rosu)
lamaie
nucsoara

pateu vegetal cu ciuperci

Preparare Pateu Vegetal cu Ciuperci
Spalam lintea sub jet de apa rece si o punem la fiert in circa 600 ml apa la care adaugam 1 lingura Belsug de legume cu verdeata(sau sare), 1 frunza mica de dafin si fierbem pana lintea se inmoaie bine si scade apa(in cazul in care lintea nu este fiarta mai adaugam putina apa). Indepartam frunza de dafin si lasam la racit. Separat intr-o cratita mica incingem uleiul si calim ceapa rosie si usturoiul taiat marunt. Lintea fiarta o punem in blender si adaugam la ea ceapa si usturoiul (putem folosi mixerul vertical, sau dam compozitia prin masina de tocat carne, sau folosim un robot de bucatarie).

Pateu Vegetal cu CiuperciLasam pana devine o pasta fina.
O punem intr-un vas si adaugam la ea ciupercile taiate marunt(din conserva sau fierbem noi ciupercile).
Amestecam si condimentam cu sare, piper si putina nucsoara rasa.Pentru un gust mai deosebit puteti pune si putina zeama de lamaie.Daca preparati o cantitate mai mare din acest Pateu Vegetal cu Ciuperci, va recomand sa il puneti in borcane si sa il sterilizati timp de 20 minute in baie de apa apoi le lasati intre paturi pana adoua zi dupa care se poat pastra o perioada mai lunga.
Pateu Vegetal cu Ciuperci

[amd-yrecipe-recipe:72]

Pofta Buna ! Va dorim spor la gatit si Post usor !

Print Friendly, PDF & Email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Load More...
Citește articolul precedent:
Rulada Aperitiv cu Foietaj si Cascaval
Rulada Aperitiv cu Foietaj si Cascaval

Se anunta musafirii. Sunt la servici, diseara ajung! Ce sa pregatesc? Gata! Stiu! Rulada Aperitiv cu Foietaj si Cascaval! Simplu ca...

Închide