Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Ostropel de iarna

Ostropel de iarna
Ostropel de iarna, ostropel de pui pregatit cu ingredientele la indemana pe timp de iarna. Alte retete cu carne de pasare gasiti in sectiunea Retete cu carne de Pasare. Acest ostropel se pregateste relativ rapid si este foarte bun mai ales servit cu mamaliguta fierbinte. Sunt unii care prefera acest ostropel cu pireu de cartofi, dar clar eu sunt si voi fi mereu pentru mamaliguta frecata.

Ingrediente Ostropel de iarna :

4 bucati pulpe pui,
300 gr ardei grasi copti
2 bucati ceapa
400 gr rosii conservate in bulion
1 lingurita cimbru macinat
1 lingurita boia dulce
1 legatura patrunjel verde
2 lingurite sare
4 catei usturoi
100 ml ulei

Preparare Ostropel de iarna:

Pulpele le prajim pe 100 ml ulei pe ambele parti pe jumatate apoi ii scoatem deoparte. Cateii de ustoroi ii pisam si cu 1 lingurita de sare ii frecam adaugand cate un pic de ulei cat sa devina cremoasa. Turnam peste usturoi 250 ml apa obtinand astfel mujdeiul.

Ardeii copti ii taiem felii , ceapa la fel si rosiile se feliaza si ele. Patrunjelul verde il tocam .Pe uleiul ramas calim ceapa pret de cateva secunde apoi adaugam ardeii si rosiile feliate ,lasand la calit 2-3 minute.

Pulpele prajite le asezam intr-un vas termorezistent sau de ceramica si deasupra turnam legumele calite. Condimentam cu cimbru macinat, boia dulce si sare apoi turnam deasupra cei 250 ml de mujdei. Presaram totul cu patrunjel verde tocat ,acoperim vasul cu folie de aluminiu sau capac si dam la cuptorul preincalzit pentru aproximativ 40 minute.

Se serveste fierbinte cu mamaliguta .

Mai jos aveti prezentata si reteta video cu prepararea acestui ostropel de pui, ostropel de iarna cum a fost botezat de unul din membrii familiei. Speram sa va fie de ajutor acest mic filmulet.

Vizionare placuta si va dorim spor la bucatarit ! Pofta Buna !

Comentarii recente

  • Anonymous

    05/10/2012 at 12:56

    ar fi trebuit sa indepartati folia de aluminiu si sa le lasati 15 min la cuptor descoperite sa prinda un pic de culoare pulpele iar gustul ar fi fost mai intens.poza nu cred ca va apartine pentru ca in video nu arata la fel.

    • Lia

      05/10/2012 at 13:49

      Buna ziua ANONIM! Sincer imi pare rau ca trebuie sa te contrazic ! Poza imi apartine la fel ca si filmarea ! Dar este o mica mare diferenta intre a fotografia preparatul si a filma cu un aparat neperformant filmuletul …. Nu vad de ce trebuie sa dau cuiva explicatii , dovada o pot face oricand caci marimea originala a fotografiei este doar la mine . Ramane la latitudinea fiecaruia sa creada ce doreste ! O zi superba sa ai !

  • Elena Horvat

    03/11/2012 at 22:37

    Am facut aceasta reteta si …a iesit ff bun:) multumesc pt idei….De cand am dat de voi…sincer numai de aici imi iau idei cand e vorba de gatit:)

  • LoredanaCarp

    05/11/2012 at 09:16

    Elena ne bucuram ca suntem sursa ta de inspiratie !! :*

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram