Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Dulceata de Capsuni cu Ghimbir si Vanilie

Dulceata de Capsuni cu Ghimbir si Vanilie

Din nou venim cu o reteta de Dulceata de Capsuni cu Ghimbir si Vanilie. Deja titlul retetei va indica in mare ingredientele folosite la prepararea acesteia. Este o dulceata de capsuni foarte aromata preparata si aceasta cu un vin rose, mai exact am folosit un Caloian Rose de la Crama Oprisor. Va recomandam sa incercati si celelalte variante de dulceata prezentate mai zilele trecute, Dulceata de Capsuni cu Ardei Iute, Dulceata de Capsuni cu Sampanie, Dulceata de Capsuni cu Zahar Brun, si neaparat de incercat ar mai fi Siropul de Capsunicu Ghimbir, cat mai gasiti capsuni pe piata.

Ingrediente Dulceata de Capsuni cu Ghimbir si Vanilie :
3 kg capsuni
3 kg zahar gelifiant
6 plicuri zahar vanilat
800 g lamai
750 ml vin Rose (am folosit Caloian Rose de la Crama Oprisor)
50 g ghimbir proaspat

Dulceata de Capsuni cu Ghimbir si Vanilie

 

Preparare Dulceata de Capsuni cu Ghimbir si Vanilie :
Capsunile se curata de codite, se spala si se lasa la scurs. Ghimbirul se curata si se taie bastonase subtiri. 1 kg de capsuni impreuna cu ghimbirul taiat il dam prin blender, sau robot (sau masina de tocat carne cu ciurul cel mai mic), si restul de 2 kg de capsuni ramase se vor taia felii. Intro cratita mai mare punem capsunile date prin blender, capsunile taiate, coaja razuita de la lamai, zaharul gelifiant si 750 ml vin Rose si le punem la fiert. Se va fierbe 10 minute de cand incepe sa dea primul clocot (nici mai mult nici mai putin !). La final adaugam zaharul vanilat, tragem cratita de pe foc si adaugam 1 lingurita de salicil sau praf conservant(daca doriti adaugati conservantul . daca folositi praf conservant veti pune atat cat scrie la indicatiile de pe plic). Dulceata de capsuni se pune in borcane, se inchid cu capace, le intoarcem cu gura in jos pentru 5 minute dupa care le asezam intre paturi la dunst uscat pana a doua zi.

preparare-dulceata-de-capsuni

In ziua urmatoare cand borcanele au racit le asezam pe rafturi.

Reteta Dulceata de Capsuni cu Ghimbir si Vanilie

Pofta Buna si sa aveti Spor !!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram