Prajitura Acoperis de casa rapid

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.6/5 (14 votes)
Print Friendly

Acoperis de casa

Prajitura de casa Acoperis de Casa este o varianta rapida. Aceasta prajitura o putem prepara cu diferite budinci de arome diferite, dar putem prepara chiar noi budinca daca avem timp mai mult la dispozitie. Prajitura in sine este foarte buna si usor de preparat. Nu iti trebuieste mare stiinta in ale bucataritului pentru ca sa o poti prepara. Alte prajituri la fel de rapide va recomandam sa vedeti la categoria Deserturi Rapide. Alaturi de acest dulce se poate servi un vin Sfanta Ana de la Crama Oprisor ,un vin puternic, tandru si dulce ….

Ingrediente :
1 foaie mare de napolitana,
circa 36 piscoturi,
250 g unt sau margarina Rama,
2 plicuri de budinca ciocolata (poate fi si cu alte arome),
500 ml lapte,
200 g zahar,

Preparare prajitura:
Taiem foaia de napolitana in 3 parti in asa fel incat pe partea de jos sa incapa una langa alta 3 piscoturi.
Budincile (putem prepara budinca de ciocolata noi daca dorim , vedeti reteta budincii de ciocolata AICI )le amestecam cu zaharul si adaugam treptat laptele rece. Punem la fiert pana se ingroase. Lasam budinca la racit si intre timp spumam untul (margarina) cu 3 linguri zahar pudra. La untul spumat adaugam apoi treptat budinca racita si spumam cu mixerul mai departe pana crema se omogenizeaza.

Asamblare  prajitura:
Peste partea mai lata  de napolitana punem un rand de crema peste care vom aseza piscoturile in asa fel incat sa incapa 3 una langa alta dupa cum am spus si mai sus. Peste aceste piscoturi asezam un alt rand de crema, apoi un rand cu doua piscoturi , din nou crema  apoi un rand de un singur piscot pe mijloc  si deasupra punem restul de crema ramas. Asezam de o parte si alta celelate doua fasii de napolitana incat sa formeze un acoperis si glasam cu glazura de ciocolata. Lasam la rece pana a doua zi apoi feliem si prajitura se poate servi.

Acoperis de casa

 

Pofta Buna !

Prajitura Acoperis de casa rapid, 4.6 out of 5 based on 14 ratings
Ai testat reteta noastra? Trimite poza ta aici
Reteta precedenta
Gasca umpluta cu ceapa

Gasca umpluta cu ceapa

  • http://www.facebook.com/CRISTIANMARIAN76 Barba Lata Cristian Marian

    cu ce pot inlocui foaia de napolitana?
    multumesc,sarbatori fericite!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
    • alina

      cu un blat subtire
      il coci intro tava il lasi s ase raceasc si apoi il tai

      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)
  • alina

    nu se mai intelege…250 gr de zahar pudra sau tos?? si din alea 250 gr de zahar oprim 3 linguri??????????

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • http://www.facebook.com/florin.molnar.9 Florin Molnar

    piscoturile se inmoaie inainte sau nu? ma gindesc sa nu ramina prea tari ???
    Multumesc de reteta, arata bine si sper sa-mi iasa si mie :)

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • camelia cionca

    Am facut prajitura…o reteta super!,in loc de budinca am facut o crema ganache,e o praji – super rapida si de efect!va multumesc de reteta…toata stima……

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • Daniela Falcau

    FELICITARI ! SUPER RETETA !

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
    • LoredanaCarp

      Multumim!!

      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)

PageRank myfreecopyright.com registered & protected LinkPro - Director Web SEO Romania