Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Placinte taranesti cu urda si marar

Ingrediente
Aluat
1kg faina
2 oua
3 lg zahar
50 gr drojdie
1 lgt sare
50 ml ulei
600 ml apa calduta
( sau in functie de tipul fainii)
Umplutura
700 gr urda de oi
o legatura marar verde
sare

Mod de preparare
Intr-un vas mai mare se cerne faina .
Peste ea punem lingurita de sare si cele doua oua batute .
Adaugam si drojdia pe care am dizolvat-o cu cele 3 linguri de zahar.
Incepem sa framantam turnand putin cate putin apa calduta pana obtinem un aluat cu o consistenta elastica.
Adaugam si uleiul framantand energic pana il incorporam .
Acoperim vasul cu o folie de plastic sau cu un prosop de bucatarie si lasam la dospit pana isi dubleaza volumul.
Rupem aluatul in 12 bucati egale, le rotunjim in mici bile si le lasam pe planseta la crescut .
Le intindem in cercuri cu diametrul de 15 cm asezam umplutura de urda in centru ,adunam marginile incat sa se uneasca dupa care cu ajutorul merdenelei intindem placinta in forma de cerc cu diametrul de 10-15 cm .
Lasam placintele  la crescut pe planseta presarata cu faina.
Punem o tigaie de fonta sau alt tip de tigaie cu peretii grosi la incins (fara ulei in ea),cand aceasta s-a incalzit bine micsoram flacara , punem placinta in tigaie  si acoperim cu un capac.
Cand este coapta o intoarcem si pe partea cealalta pastrand deasupra capacul.
Se servesc calde!!
Sugestie:
In umplutura de urda puteti adauga si un ou doua.
Eu nu am pus fiindca urda ce am folosit-o era foarte grasa 
Print Friendly, PDF & Email

Recent Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Load More...