Spaghete Carbonara

Ingrediente:
500 g spaghete,
200 g bacon,
100 g sunca presata,
100 g cascaval,
100 g cascaval afumat,
6 oua
3 linguri ulei masline,
sare, piper alb dupa gust,

Preparare:
Spaghetele se pun la fiert intr-o oala cu multa apa si sare.
Baconul si sunca se taie fasii sau cubulete si se pun la prajit in ulei de masline la foc mic intai baconul si apoi sunca pana se prajesc putin apoi tragem tigaia deoparte.
Cand spaghetele sunt fierte, se strecoara de apa (retinetinem 2 cani din apa in care au fiert).
Se bat ouale si apoi se incorporeaza cele doua tipuri de cascaval razuite marunt in ele.
Turnam spaghetele peste sunca si baconul prajit punem vasul inapoi la foc mic si amestecam energic,adaugand ouale si cascavalul. Amestecam din nou pana spaghetele sunt acoperite de ou si adaugam treptat apa in care au fiert spaghetele (eu am pus-o pe toata),avand grija sa nu facem omleta…. pana sosul de pe spaghete arata cremos. Condimentam cu sare daca mai e nevoie si piper alb macinat.
Servim imediat presarat cu cascaval afumat(sau fara…).
Reteta originala contine alte ingrediente , dar ne adaptam din mers cu ce avem la indemana….
Pofta Buna !

Print Friendly
Share on Facebook77Share on Google+1Pin on Pinterest3Tweet about this on Twitter


Ai testat reteta noastra? Trimite poza ta aici

loading...

Comentarii

  1. Maria Dorina Botici a zis

    Normal carbonara se face cu costita afumata si cu parmezan dar dupa car am sa incerc si aceasta retetae strecori spaghetele nu trebuie sa mai pui apa pui ouale si iei cratita de pe foc eu asa le fac si am invatat de la italience sa le fac d

    • LianaFilipas a zis

      Multumesc Maria Dorina Botici, am sa incerc si varianta propusa de tine. Reteta o am de la cineva care a lucrat in Italia si asa o stiu , normal ca era cu parmezan , dar uneori trebuie sa ne adaptam la ce avem la indemana asa ca din parmezan se facu cascaval si cascaval afumat :)))) Am si precizat la sfarsitul retetei ca nu contine ingredientele originale …. 🙂 O seara frumoasa iti doresc !

      • Maria Dorina Botici a zis

        incearca sa vezi ce buna este si varianta asta.adevarata carbonara asa se face mult succes in tot ce faceti!

  2. Oana Mihaela Leica a zis

    f bune, la noi se face cu pecorino romano , adik o branza de oi gen parmezan dar cu un gust mult mai puternic si sarat…

    • LoredanaCarp a zis

      Oanacand vii acasa am sa te pun sa le faci 🙂 Dar sa aduci tu pecorino romano 😉 aici nu cred ca gasesc 🙂 Pup

  3. Anna a zis

    In rețeta originala, șunca afumata se prăjește ușor cu usturoiul tocat ( asta e gustul principal pe care le au spaghetele carbonara de obicei ) . Se pot face si fără smântâna, mi se pare ca au mai mult gust asa. Eu nu adaug cașcaval, doar parmezan după ce am adăugat ouăle bătute ( si smântâna, daca adaug ) .

    • Liana Liana a zis

      Anna, am adaptat reteta dupa ingredientele avute la momentul respectiv in casa. Se poate si altfel ;). Seara frumoasa!

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *