Spaghete Carbonara

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.2/5 (3 votes)
Print Friendly

Ingrediente:
500 g spaghete,
200 g bacon,
100 g sunca presata,
100 g cascaval,
100 g cascaval afumat,
6 oua
3 linguri ulei masline,
sare, piper alb dupa gust,

Preparare:
Spaghetele se pun la fiert intr-o oala cu multa apa si sare.
Baconul si sunca se taie fasii sau cubulete si se pun la prajit in ulei de masline la foc mic intai baconul si apoi sunca pana se prajesc putin apoi tragem tigaia deoparte.
Cand spaghetele sunt fierte, se strecoara de apa (retinetinem 2 cani din apa in care au fiert).
Se bat ouale si apoi se incorporeaza cele doua tipuri de cascaval razuite marunt in ele.
Turnam spaghetele peste sunca si baconul prajit punem vasul inapoi la foc mic si amestecam energic,adaugand ouale si cascavalul. Amestecam din nou pana spaghetele sunt acoperite de ou si adaugam treptat apa in care au fiert spaghetele (eu am pus-o pe toata),avand grija sa nu facem omleta…. pana sosul de pe spaghete arata cremos. Condimentam cu sare daca mai e nevoie si piper alb macinat.
Servim imediat presarat cu cascaval afumat(sau fara…).
Reteta originala contine alte ingrediente , dar ne adaptam din mers cu ce avem la indemana….
Pofta Buna !

Ai testat reteta noastra? Trimite poza ta aici
  • http://www.blogger.com/profile/15725401563190166286 yaya6
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)

    bune paste!!!!!!si eu le fac

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  • http://www.blogger.com/profile/12921318971366147443 Mare Maria
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)

    Febletea mea…..spagetele de orice fel:)!!!!Delicioase!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  • http://www.facebook.com/mariadorina.botici Maria Dorina Botici
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)

    Normal carbonara se face cu costita afumata si cu parmezan dar dupa car am sa incerc si aceasta retetae strecori spaghetele nu trebuie sa mai pui apa pui ouale si iei cratita de pe foc eu asa le fac si am invatat de la italience sa le fac d

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    • LianaFilipas
      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)

      Multumesc Maria Dorina Botici, am sa incerc si varianta propusa de tine. Reteta o am de la cineva care a lucrat in Italia si asa o stiu , normal ca era cu parmezan , dar uneori trebuie sa ne adaptam la ce avem la indemana asa ca din parmezan se facu cascaval si cascaval afumat :)))) Am si precizat la sfarsitul retetei ca nu contine ingredientele originale …. :) O seara frumoasa iti doresc !

      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
      • http://www.facebook.com/mariadorina.botici Maria Dorina Botici
        VA:F [1.9.22_1171]
        Rating: 0 (from 0 votes)

        incearca sa vezi ce buna este si varianta asta.adevarata carbonara asa se face mult succes in tot ce faceti!

        VA:F [1.9.22_1171]
        Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

PageRank myfreecopyright.com registered & protected LinkPro - Director Web SEO Romania