Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Fursecuri cu ciocolata

Fursecuri cu ciocolata

Li se mai spun chocolate crinkles, biscuiti cu ciocolata
E o prajiturica incercata de foarte multa lume asa ca nu o sa dau link ca sa nu supar pe cineva 🙂
Eu le-am zis fursecuri cu ciocolata si sunt delicioase !!
Desi pusesem ochii demult pe ele abia la sarbatori le-am incercat…sincer imi pare rau ca am facut-o atat de tarziu .
Aceste fursecuri cu ciocolata se fac atat de usor incat si cei mai stangaci le pot pregati.

fursecuri-cu-ciocolata-3

Ingrediente
200g ciocolata neagra
50g unt
100g zahar tos
2 oua
200g faina
un praf de sare
un plic praf de copt
esenta de vanilie

zahar pudra pentru decor

fursecuri-cu-ciocolata-1

Mod de preparare

Ouale cu zaharul, sarea si esenta de vanilie se mixeaza pana ce cristalele de zahar se topesc.
Se adauga ciocolata topita pe baie de apa impreuna cu untul nu inainte de a o racori.
Omogenizam apoi adaugam faina amestecata cu praful de copt si omogenizam incontinuare pana ce faina se incorporeaza.

Fursecuri cu ciocolata


Aluatul rezultat se da la rece pentru cateva ore sau peste noapte.
Se formeaza bilute mici care se trec prin zahar tos apoi prin zahar pudra din abundenta.
Se aseaza pe o tava tapetata cu hartie de copt si se coc la foc potrivit(ptr cuptoarele pe gaz) sau 170-180 grade pentru cuptoarele electrice
timp de 9-10 min maxim.

Fursecuri cu ciocolata


Sunt delicioase si dispar intr-o clipita!!

fursecuri-cu-ciocolata-2

Va asteptam alaturi de noi si pe pagina de Instagram 
Daca incercati retetele noastre si postati pe Instagram, puteti pune hashtag-ul #bucatareselevesele, ca sa le vedem si noi.
Ne puteti gasi si pe canalul Youtube- Bucataresele Vesele, unde va asteptam sa va abonati!!
Multumim!!

Comentarii recente

  • Stavariu Roxana

    22/03/2013 at 15:02

    sunt f.f.f. bune. Doar cateva lamuriri utile pentru cele care le fac pt prima data.
    – cand terminati de facut aluatul, nu va speriati ca va pare ca e f. moale. Stand la frigider se intareste foarte bine
    – bilitele faceti-le mici iar cand le asezati in tava pe foaia de copt lasati distanta intre ele pentru ca se aplatizeaza si se maresc
    – tineti-le la cuptorul incins la 170-180 grade doar 10 minute. Daca le atingeti la finalul celor 10 minute vor fi foarte moi. Lasati-le in tava pana se racesc complet. Se vor intari si vor fi perfecte

  • yllen

    05/12/2013 at 23:14

    Trebuie date prin zahar pudra inainte de a fi puse in cuptor!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram