Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Prajitura cu cirese si visine

prajitura cu cirese si visine

Aceasta prajitura cu cirese si visine e pe blog inca de la inceputurile acestuia, de atunci si pana acum am facut-o de foarte multe ori da niciodata nu am apucat sa ii fac si poze noi. Zilele trecute am facut-o iara fiindca imi plac mult prajiturile cu fructe, in special cele cu cirese si visine. Asa ca de data aceasta nu a scapat sa nu ii fac si cateva poze. Am pastrat si pozele vechi, desi nu is ele chiar atat de expresive, imi place sa imi aduc aminte de inceputuri !! Este o prajitura pufoasa, aromata,usor acrisoara de la visine si se face extrem de usor. Nu este deloc costisitoare in raport cu numarul de portii obtinute!!
Daca va plac prajiturile cu fructe la fel de mult ca mie, recomand sa incercati si aceste doua prajituri de mai jos!!

Ingrediente– Prajitura cu cirese si visine

  • 6 oua medii
  • 300 g faina
  • 50 ml ulei
  • 200g zahar
  • 150 g iaurt grecesc
  • 1 plic zahar vanilat bourbon
  • 10 g praf de copt
  • coaja rasa de lamaie
  • un praf de sare
  • 300 g cirese
  • 500 g visine
    • Ustensile
  • tava cu dimensiunea de 35/22 cm
  • mixer
prajitura cu cirese si visine

Cum pregatim cea mai rapida prajitura cu cirese si visine

Visinele si ciresele se curata de codite si samburi.
Ouale se separa, albusurile se mixeaza spuma impreuna cu zaharul si zaharul vanilat pana ce devine o spuma ferma si lucioasa.
Separat se amesteca galbenusurile cu sarea si uleiul apoi se adauga in fir subtire peste albusuri, amestecand pana la incorporare.
Se adauga apoi iaurtul si se mixeaza usor pana se incorporeaza.
Faina se cerne impreuna cu praful de copt si se adauga peste compozitia de ou amestecand lejer cu o spatula pana la incorporare.

Se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt, se pun deasupra ciresele si visinele, apoi se pune la copt in cuptorul preincalzit la 180C pentru 30-35 min sau pana ce prajitura se rumeneste usor iar la testul cu scobitoarea aceasta ramane curata.

Se lasa sa se raceasca, se portioneaza si se pudreaza cu zahar pudra vanilat.
Pofta buna!!

Va asteptam alaturi de noi si pe pagina de Instagram 
Daca incercati retetele noastre si postati pe Instagram, puteti pune hashtag-ul #bucatareselevesele, ca sa le vedem si noi.
Ne puteti gasi si pe canalul Youtube- Bucataresele Vesele, unde va asteptam sa va abonati!!
Multumim!!

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



Comentarii recente

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Follow on Instagram