Prajitura vieneza

Print Friendly

Cea de-a opta reteta din Top 10 cele mai bune retete de prajituri o puteti gasi si in lumea magica plina de poveste de pe Prajituria.ro

Foi
7 oua
7 lg faina
7 lg zahar
300 gr rulouri umplute
Crema
2 plicuri budinca de vanilie
600 ml lapte
12 lg zahar
esenta de vanilie
1/2 pac margarina Rama
Zahar caramel
300 gr zahar
100ml apa
decor
ciocolata rasa
Mod de preparare

Se fac doua foi de rulada astfel: se separa albusurile de galbenusuri .Se bat albusurile spuma cu 5 linguri de zahar iar galbenusurile cu 2 linguri de zahar.Se amesteca cele doua compozitii cu miscari usoare de sus in jos .Se cerne faina si se incorporeaza usor .Se imparte in doua si se intinde in doua foi pe hartie de copt .Se coace la foc potrivit.Dupa ce s-au copt se lasa la racit dupa care le glasam cu zaharul caramel stins cu putina apa .Dupa ce s-a intarit caramelul punem un strat de crema(pe care o preparam dupa instructiunile de pe plic cu diferenta ca in compozitie mai adaugam si margarina sau unt)asezam Naty una langa alta, punem si al doilea strat de crema apoi asezam ultima foaie cu caramelul spre crema .Imbracam cu putina crema si presaram deasupra nuca de cocos sau radem ciocolata .Se lasa la rece de pe o zi pe alta pana ce caramelul se topeste si prajitura poate fi taiata.
Nota: Puteti inlocui margarina cu unt 82%grasime , iar in locul budincii la plic puteti pregati o budinca de casa. 





Ai testat reteta noastra? Trimite poza ta aici
Reteta urmatoare
Prajitura Delicia

Prajitura Delicia

Reteta precedenta
Salata cu carne de gasca

Salata cu carne de gasca

  • http://www.blogger.com/profile/16566507505889228108 maria mihalache

    Pe cat de frumoasa pe atat de delicioasa.
    Sarbatori de iarna cu sanatate si liniste sufleteasca!

  • http://www.blogger.com/profile/11158846417709533713 vichi

    Ce bine arata ,mai ca as lua o bucatica.Ce dimensiuni are tava in care coci blatul?Un An Nou cu bucurii si sanatate va doresc.

  • http://www.blogger.com/profile/13687723492682534580 Raluca

    Am ajuns pe blogul tau de pe Prajituria si ce revelatie minunata a fost! Ai niste retete delicioase si sunt foarte usor de urmat :-p

  • OANA

    ARATA SUPER PRAJITURICA ASTA , O SA O INCERC SI EU CAT DE CURAND

  • http://www.blogger.com/profile/14371005239090617119 Lory

    Oana trebuie sa ma laud ca prajitura asta este inventata de mine :D de la continut pana la titlu :)).
    E foarte buna !!Garantez!!

  • ralu

    nu vad diferenta intre cele doua vieneza postate. in rest e super. am incercat-o

    • http://www.blogger.com/profile/14371005239090617119 Lory

      Ralu nici nu exista diferenta :).Aceasta reteta face parte dintr-o colaboarare cu Rama in care noi trebuia sa refacem 10 din cele mai bune prajituri de-ale noastre care sa contina acest produs.De asta am refacut-o si am postat-o din nou :)fiindca astea erau cerintele :)

  • Anonymous

    Ce dimensiuni are tava?

    • http://www.blogger.com/profile/14371005239090617119 Lory

      tava are 25/38 cm

    • Anonymous

      cum se face zaharul caramel?

    • Anonymous

      mai cauta si tu ,nu astepta mura in gura

  • Anonymous

    pare a fi superrr,am sa o fac de Paste…pupici

  • tatiana

    prajitura iesa exact ca in poze, dar trebuie redusa cantitatea de zahar, este foarte dulce

    • http://www.bucatareselevesele.ro Loredana

      O poti face si cu mai putin zahar .


PageRank myfreecopyright.com registered & protected LinkPro - Director Web SEO Romania