Rulada Dots – Turo Rudi, era o prajitura pe care mama o pregatea frecvent si tare mult de placea. De fiecare data cand primeam de la tara branza de vaci mama ne facea aceasta prajitura. Nu mai stiu de unde a primit reteta, dar stiu cat de buna este si ma bucur ca am gasit-o in caietul de ei cu retete.
Rulada Dots – Turo Rudi – Ingrediente aluat:
400 gr faina
240 g unt (margarina)
2 lingurite bicarbonat de sodiu
2 linguri zahar praf
2 linguri cacao
2 galbenusuri ou
200 ml smantana 20%
Ingrediente crema :
1 kg branza dulce
8 oua
300 g zahar pudra
6 linguri gris
2 plicuri zahar vanilat
Coaja razuita de la 1 lamaie
200 g stafide
Alte ingrediente :
Ciocolata de menaj pentru ornat.
Rulada Dots – Turo Rudi – Preparare:
Cantitatile date sunt de ajuns pentru a obtine 2 rulade .
Preparare Aluat
400 g faina, 240 g unt ( sau margarina), 2 lingurite de bicarbonat , 2 linguri zahar pudra, 2 galbenusuri de ou (albusurile le punem deoparte caci le vom folosi la crema), 2 linguri cacao si 200 ml smantana se amesteca pana la omogenizare. Obtinem un aluat pe care il vom imparti in 2 parti egale.
Intindem o parte de aluat si tapetam o forma de chec cu el in asa fel incat sa ajunga aluatul sa acoperim si umplutura. (Se intinde mai mare decat forma de chec si cu marginile ramase in surplus vom acoperi umplutura). Procedam la fel si cu a doua parte a aluatului.
Preparare Crema
Acestea fiind facute ne apucam de umplutura. Intr-un vas punem cele 8 albusuri de ou si cele 2 albusuri ramase de la aluat( deci 10 albusuri de ou ) si le batem spuma .


Separat punem 1 kg branza, 8 galbenusuri, 300 g zahar pudra( sau mai putin depinde cat de dulce va place), 6 linguri gris, 2 plicuri zahar vanilat, coaja razuita de la 1 lamaie si 200 g stafide daca va place ( eu nu am pus ) si amestecam pana se omogenizeaza. La aceasta compozitie adaugam albusurile de ou batute spuma si amestecam usor pana la omogenizare.
Asamblare
Aceasta crema o turnam in formele de chec in care am asezat deja aluatul intins, si acoperim crema cu restul de aluat dupa care dam formele la cuptor.


Cuptorul va fi incalzit in prealabil. Se tine pana foaia de deasupra este coapta (putem face proba cu scobitoarea). Dupa ce a copt lasam la racit si scoatem ruladele din forma.
Glazuram cu ciocolata de menaj topita la aburi in care vom pune si putin unt. Se lasa la racit pana se prinde glazura , apoi se poate servi.
Alte prajituri cu branza gasiti si in imaginile de mai jos, retete mai vechi.


Va asteptam alaturi de noi si pe pagina de Instagram .
Daca incercati retetele noastre si postati pe Instagram, puteti pune hashtag-ul #bucatareselevesele, ca sa le vedem si noi.
Ne puteti gasi si pe canalul Youtube- Bucataresele Vesele, unde va asteptam sa va abonati!!
Multumim!!
Pofta Buna !

Comentarii recente
Blueeyes
08/11/2010 at 10:30Arata tare apetisanta dar ma sperie cantitatea de unt…se poate face si fara sau alt aluat?
jose manuel
08/11/2010 at 12:22Fantastica la receta.
Saludos
Vanilla
08/11/2010 at 15:59jos palaria!!! foarte interesanta!!! si foarte usoara dupa cum se vede!!!
Just me
08/11/2010 at 18:25super reteta..asta tre incercata:)multumim!
maria mihalache
09/11/2010 at 09:58Foarte frumoasa!Felicitari!
Cristina
09/11/2010 at 13:05Foarte faine ruladele.
Miha
09/11/2010 at 14:37Super!
Am trecut-o la favorite!
pansy
09/11/2010 at 17:49foarte interesanta ! am notat
Ina
09/11/2010 at 21:11Arunca o privire aici: http://gastronomie.arely.ro/ Am gasit multe retete de-ale tale, luate cu poze cu tot. 🙁
Anonymous
30/09/2011 at 22:32se poate prepara aceasta reteta si cu branza tip Philadefia?
naty, galati
01/10/2011 at 17:20arata foarte bine
Rocsy Ciobanu
06/09/2012 at 19:48Super faina si buna!