Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Clatite umplute de post

Ingrediente clatite:
10 linguri faina,
10 g drojdie proaspata,
1/2 lingurita sare,
50 ml apa calduta,
400 ml apa minerala,
50 ml ulei,

Ingrediente umplutura:
10 linguri soia granule,
200 g ciuperci,
1 bucata ceapa,
6 linguri pasta de ardei(sau 1 ardei gras si 1 rosie),
2-3 linguri ulei,
1/2 legatura patrunjel verde,

 Ingrediente ptr. pane:
3 linguri faina,
100 ml apa,
1 praf de sare, 1 praf piper macinat alb,
1/4 lingurita boia dulce,
pesmet,
Alte ingrediente:
ulei pentru prajit

Preparare Clatite: Dizolvam 10 g drojdie in 50 ml apa calduta impreuna cu 1 praf de sare. Punem intr-o cratita 10 lnguri faina, amestecul de apa si drojdie,restul de sare si amestecam cu telul adaugand treptat 400 ml apa minerala in asa fel incat aluatul sa nu faca cocoloase. Dupa ce am amestecat bine aluatul adaugam si 50 ml ulei la aceasta compozitie. Incingem o tigaie si coacem clatitele.


Preparare Umplutura: Punem intr-o oala apa cu sare la fiert si cand clocoteste adaugam 10 linguri cu soia granule la fiert. Lasam pret de 15-20 minute sa fiarba apoi le strecuram si le lasam la scurs in sita. In acest timp ne ocupam de restul ingredientelor. Curatam ceapa si o teiem marunt. O calim pe 3 linguri de ulei incins apoi adaugam 6 linguri de pasta de ardei(gogosari)(in cazul in care nu avem pasta de ardei putem folosi 1 ardei gras si 1 rosie ) si ciupercile feliate. Ardeiul gras il spalam si curatam de seminte apoi il taiem marunt si il calim impreuna cu ceapa. Rosia o decojim , apoi taiem cubulete si o adaugam la ardei si ceapa).Adaugam acum si soia fiarta si scursa de apa, condimentam cu sare, piper dupa gust.Lasam sa se caleasca mai departe pe foc pentru a se intrepatrunde aromele si ingredientele petru 1-2 minute dupa care presaram deasupra patrunjel verde tocat. Tragem deoparte umplutura si o lasam la racit.

Ansamblare : Clatitele se vor umple cu cate 1-2linguri umplutura(depinde cat de mare e clatita),inchidem capetele apoi o vom da prin compozitia de pane pe care il preparam in felul urmator.
Preparare Pane: Intr-un vas punem 3 linguri faina, 1 praf de sare, 1 praf piper alb macinat si 1/4 lingurita boia. Adaugam treptat 100 ml apa rece obtinand un aluat ca de clatite.
Clatitele umplute se dau prin acest amestec pentru pane,le tavalim prin pesmet  dupa care le prajim in ulei incins pana se rumenesc frumos.

Pofta Buna !

Print Friendly, PDF & Email

Recent Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Load More...
Citește articolul precedent:
Ciorba de morcovi cu crutoane

Ingrediente: 500 gr morcovi 2-3 cartofi medii 3 catei usturoi 1/2 lamaie mare (1 lamaie mica) 1 varf de cutit...

Închide