Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Categorie: Retete culinare

Salam de Nuca Cocos- Kokuszszalami

Salam de Nuca Cocos- Kokuszszalami Ingrediente : 320 gr miere albine 400 gr biscuiti macinati 480 gr nuca cocos 400 gr nuca macinata 4 galbenusuri ou crud 4 plicuri zahar vanilat 300 ml lapte 100 gr unt pentru ornat cacao, sau bombonele colorate Preparare : Intr-un vas punem biscuitii macinati, nuca de cocos , nuca […]

Muraturi asortate in saramura

Muraturi asortate in saramura Ingrediente Necesare : 2 capatani de conopida 1 varza alba mai mare taiata in felii mai groase 2 verze rosii mai mici taiate in 5-6 felii 1.5 kg gogonele 3 kg castraveti 4-5 morcovi taiate rondele 1 capatana usturoi 2 mere gutui taiate felii ardei iuti facultativ(cati doriti) 1.5 kg. ceapa […]

Zacusca

Zacusca Ingrediente gogosari 6 kg vinete 6 kg morcov 2 kg ceapa 1,5 kg rosii 2 kg bulion 400 gr ulei 500 ml sare boabe de piper foi de dafin Zacusca Operatii pregatitoare Gogosarii se coc in cuptor apoi se curata de pielita,seminte,cotoare si se toaca marunt; Vinetele se coc in cuptor sau direct pe […]

Galuscute din faina-Nokedli

Galuscute din faina-Nokedli

Mai jos va prezentam cum se prepara aceste Galuscute din faina-Nokedli. Nokedli le zice bunica care este maghiara, si traieste in Salaj si are venerabila varsta de 86 de ani. Pe vremea ei nu erau atatea ustensile in bucatarie si galuscutele se rupeau cu lingura in aceea vreme si erau mai maricele decat cele care […]

galuste-gris

Galuste de gris

Dupa noi Galustele de Gris sunt cele mai bune pentru Supa de Gaina, sau Supa dulce cum o mai cunosc unii. Le preferam in locul taieteilor si duminica, cand toti ne reunim la masa in familie asteptam cu nerabdare aceasta Supa de Gaina sau Pui cu Galuste de Gris. Asa prepara si mama, si bunica […]

Salata de ardei kapia copt

Daca tot am copt ardeii hai sa va arat cum prepar eu salata din ei . O salata delicioasa ce merge foarte bine langa o fripturica … Avem nevoie : 8 buc ardei kapia copti si curatati 100 ml ulei 50 ml otet 1 lingura mare zahar 1 lingurita sare 2 catei usturoi Preparare: Intr-un […]

Ardei kapia copti

Ingrediente : ardei kapia sare neiodata (la vrac) Preparare: Cand cumparam ardeii kapia trebuie sa avem grija ca acestia sa fie cat mai drepti sa nu aibe prea multe onduleuri :)) . II coacem pe plita la foc , dar putem sa ii coacem in cuptorul de la aragaz in tava. Totusi va recomand sa […]

Usturoi Murat

Este o muratura care foarte putini o mai pun, si incetul cu incetul este data uitarii desi este o delicatesa. De aceea am sa va prezint si am sa impartasesc cu voi aceasta reteta pe care la randu-mi am preluat-o de la o buna prietena de-a mamei din Gyor. Ingrediente : 700 gr usturoi curatat […]

Castraveti conservati la rece

Castraveti conservati la rece

Castravetii conservati la rece sunt mult mai usor de pus pentru iarna si sunt mai crocanti decat cei pe care ii conservam prin metoda de oparire. Va recomand sa rasfoiti si alte retete din sectiunea cu Conserve si Muraturi. Ingrediente Castraveti conservati la rece : Castraveti cornison, Crengute de marar si cimbru uscat, piper boabe, […]

Burek cu branza dulce

ingrediente branza de vaci un kg telemea de vaci 0,5 kg foi de placinta un pachet zahar 300 gr (sau dupa gust) smantana 500gr oua 8 buc zahar vanilat razatura de lamaie apa minerala 100 ml ulei Se unge tava cu un pic de ulei si se aseaza trei foi de placinta stropite si ele […]

Zarzavaturi la borcan pentru supe sau ciorbe

Ingrediente : 2 kg morcovi 2 kg radacina telina 2 kg radacina patrunjel 2 kg ardei gras (poate sa fie 1 kg ardei gras si 1 kg gogosar ) 2 kg rosii 2 kg ceapa alba 2 legaturi mari frunze telina 2 legaturi mari frunze patrunjel 220 gr sare grunjoasa / 1 kg Preparare : […]

Gogosari in suc propriu (conservati la rece)

Gogosari in suc propriu (conservati la rece)

Acesti Gogosari in suc propriu (conservati la rece) fac parte din categoria de muraturi preferate ce in fiecare an ii prepar mereu. Prefer aceasta metoda de conservare a gogosarilor deoarece raman crocanti si faptul ca isi lasa ei sucul propriu pe care ulterior il vom folosi la conservare le da un gust mai bun decat […]

Compot de piersici

Pentru prepararea acestui compot de piersici  foarte gustos aveti nevoie de urmatoarele cantitati pentru un borcan de 800gr: piersici 3-4 buc zahar 3 lg apa cat cuprinde Se aleg piersici mai tari pe care le taiem felii si le asezam in borcane spalate si sterilizate in cuptor. Peste ele se adauga 3 lg de zahar sau […]

Tort nunta

ingrediente BLAT oua 15 buc faina 15 lg zahar 15 lg esenta vanilie razatura de lamie CREMA frisca 2 l galbenusuri 18 buc zahar 1 kg gelatina 5 plic. compot ananas 3 cutii esenta vanilie 4 fiole SIROP zahar 700 gr apa 1 l razatura de lamaie DECOR frisca 1,5 l trandafiri din lapte praf […]

Prune si struguri murati

Ingrediente : 2 kg prune de toamna cu pulpa mai tare (brumarii ) 1 kg struguri cu boaba mare Hamburg (albi si negri ) 300 gr zahar 1 lingurita scortisoara macinata 300 ml otet 4-5 cuisoare intregi 10-15 boabe piper 1 l apa 1 lingurita salicil sau praf conservant Preparare : Spalam bine prunele . […]

Urmareste-ne si pe Instagram