Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Tort Elegance






Ingrediente- Tort Elegance

Blat
7 oua
7 lg zahar
5 lg faina
2 lg cacao
razatura de lamaie

Crema
4 oua
400 gr zahar
4 lg apa
100 gr cacao
500 gr  unt 82%grasime sau margarina rama
2 fiole esenta rom

Sirop
300 gr zahar
500 ml apa
1 esenta rom
fasii de coaja de lamaie

Glazura

2 ciocolate amaruii
1 ciocolata alba
150 ml frisca
50 gr unt

Decor

ornamente de ciocolata alba

Mod de preparare- Tort Elegance
Blatul

1. se separa albusurile de galbenusuri
2. albusurile se bat spuma cu 6 lg de zahar iar galbenusurile cu restul
3. se amesteca lejer albusurile cu galbenusurile
4. se cerne faina impreuna cu cacao si se adauga peste compozitia de ou amestecand usor
5. se coace intr-o forma rotunda tapetata cu hartie de copt la foc potrivit
Crema
Ouale zaharul si apa se amesteca intr-un ceaunel si se fierb pe baie de apa pana la proba de fir(atunci cand luam compozitie cu doua degete si indepartandu-le se formeaza un fir).
Se adauga cacao si se lasa 10 min sa se mai raceasca,dupa care incepem sa mixam adaugand bucati de unt sau margarina pana ce o incorporam pe toata. La final se aromatizeaza cu esenta de rom.
Blatul racit se taie in 3 foi se insiropeaza cu siropul fiert si racit si se adauga straturile de crema astfel formandu-se tortul.Il tinem la frigider cateva ore bune dupa care il glasam cu glazura preparata astfel:
ciocolata frisca si untul se pun intr-un vas pe baie de apa pana ce se topeste foarte bine amastecand mereu.
O folosim dupa ce am lasat-o un pic sa se racoreasca.
Am decorat tortul cu aveline de crema si ornamente de ciocolata alba.

28 Shares

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



Recent Comments

  • alison

    11/06/2010 at 21:53

    lory,ce tort,ce decoratiuni…felicitari!e perfect!

  • Sara_Miki

    11/06/2010 at 22:08

    Arata minunat si cum imi place tot ce-i cu ciocolata, ma voi servi cu o felie.

  • gaby_d

    11/06/2010 at 23:25

    wow!! cum arata!!!si reteta! mmmmm.bravo!

  • Dana2dor

    11/06/2010 at 23:31

    Fooooarte elegant si cred ca si foarte gustos. Felicitari, Lory!!!
    Un sfarsit de saptamana cat mai frumos iti doresc.

  • CamiWitt

    11/06/2010 at 23:41

    Numele se potriveste! Cicolatos ! A fost cumva de cadou? Eram curioasa dde o sectiune? Un sfirsit de saptamina minunat! Cami

  • pansy

    12/06/2010 at 00:35

    pe mine m-a lovit canicula,asa ca am sigilat cuptorul,dar totul tau pare bun si aratos.

  • Just me

    12/06/2010 at 02:02

    super aspectos…normal ca si gustos,sunt singura!ummy!

  • ANCA

    12/06/2010 at 02:02

    deci:)) arataaaa asa de frumos ..felicitari !

  • felis

    12/06/2010 at 09:26

    Superb… Felicitari…

  • Lory

    12/06/2010 at 11:57

    Alison multumesc pentru apreciere :)…esti o draguta ca deobicei
    pupici
    Lory

  • Lory

    12/06/2010 at 11:58

    Sara multumesc,te servesc cu mare drag
    Lory

  • Lory

    12/06/2010 at 12:04

    Gaby daca ai sa incerci vreodata reteta aceasta sunt sigura ca ai sa te indragostesti de ea :)…prepararea acestei creme am invatat-o la scoala de la maistra cofetar…sa tot fie vre-o 22 de ani…uf ce vremuri 🙂
    Lory

  • Lory

    12/06/2010 at 12:06

    Dana cand aprecierea vine din partea ta ma simt onorata 🙂
    Multumesc mult
    Lory

  • Lory

    12/06/2010 at 12:11

    Cami intradevar a fost facut pentru o cunostinta asa ca sectiunea au vazut-o doar ei :)…dar fiindca la cateva zile m-au rugat sa le fac altul exact la fel(au zis ca nu le-au ajuns :)) )am dedus ca le-au fost pe plac 🙂

  • Lory

    12/06/2010 at 12:14

    Pansy trebuie sa recunosc ca atunci cand l-am facut inca nu aparuse canicula…dar si acum daca ar fi nevoie l-as aprinde…ca deh nu pot sa-mi refuz prietenii,cunostintele 🙂
    Pe ai mei ii ametesc repede cu un dulce mai usor 🙂
    Pupici
    Lory

  • Lory

    12/06/2010 at 12:17

    Anca ,Felis multumesc mult
    Lory

  • Lory

    12/06/2010 at 12:20

    Just me multumesc ,ma bucur ca munca mea este apreciata de tine.Te urmaresc chiar daca nu scriu(uff timpul asta)si imi place mult ceeia ce faci
    Pupici
    Lory

  • Bianca

    23/06/2010 at 17:45

    Lory arata foarte bine tortul facut de tine!! Extraordinar de-a dreptul. Felicitari. dar vreau sa te intreb nu e greseala la crema? 500 g de margarina?
    Si daca e asa cum ti se pare crema? Ma gandesc sa nu fie grea la stomac.
    Multumesc anticipat de raspuns

  • Lory

    25/06/2010 at 10:18

    Bianca nu e multa margarina pentru cantitatea de ou si zahar folosita .
    Crema nu iese gretoasa deloc, garantez :)…asa ca daca doresti sa o incerci ai sa vezi ca nu o sa regreti.
    Lory

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Follow on Instagram