Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Mousse de Branza

Mousse de BranzaAm fost la o nunta unde s-a servit un Mousse de Branza foarte bun.

Am zis ca pe langa aperitivele de sarbatori ar sta bine si acest Mousse de Branza, asa ca am facut incercarea din timp sa vad daca ne este pe plac sau nu si cum iese acasa preparatul dupa indicatiile domnului bucatar. Am ales sa pregatesc un mousse in doua culori si gusturi diferite. Normal, o parte din branza am condimentat-o cu dulceata de ardei rapida de care suntem indragostiti si am folosit Branza Pufoasa cu Smantana care se comporta extraordinar de bine la acest preparat. Rasfoiti si alte Retete Delaco.

Ingrediente Mousse de Branza:

1 cutie Branza Pufoasa cu Smantana-Delaco (140 g)
2 lingurite Dulceata de Ardei Iute (in locul ei puteti folosi spanac, sau pasta dulce de ardei, boia…, sfecla fiarta si pasata )
1 lingurita gelatina
sare, piper proaspat macinat
1 ou

Mousse de Branza

Preparare Mousse de Branza :
Intr-un vas punem branza, galbenusul de la un ou si condimentam cu sare si piper. Amestecam si punem la rece. Batem albusul spuma si o adaugam la compozitia de branza amestecand usor. Gelatina o punem in putina apa rece la hidratat dupa care o incalzim usor si o turnam la compozitia de branza, se amesteca pana se incorporeaza gelatina si luam din compozitie cateva lingurite in care amestecam dulceata de ardei iute sau alte variante pe care le doriti, si lasam compozitiile la rece pentru 3-4 ore (poate sa stea si o noapte daca o preparati din timp).
In paharele punem straturi alternative de maousse de branza alb si colorat, dupa imaginatia fiecaruia si servim cu grisine si prosciutto.

Mousse de Branza

Obsv. : Daca pregatiti o cantitate mai mare de Mousse de Branza recomand ca la o cantitate de 500 g branza sa nu folositi mai mult de 10 g gelatina pentru ca Mousse-ul sa ramana pufos.

Pofta Buna !

 

 

3 Shares

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.