Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Oua umplute murate in zeama de sfecla

oua-umplute-murate-in-sfecla
Oua umplute murate in zeama de sfecla

Ingrediente:
5 oua fierte,
2 oua crude,
200 ml ulei,
1 lingurita mustar,
300 ml smantana,
125 g branza topita cu verdeturi,
sare, piper alb dupa gust,
2 bucati sfecla rosie(mai mici la marime),
zahar,
otet,

 Preparare:
Sfecla rosie se spala si se pune la fiert. Fierbem 5 oua (eu am folosit ouale ce mi-au ramas de la Paste). Le curatam si le punem deoparte. Cand sfecla e fiarta apa in care a fiert nu o aruncam ci o punem deoparte si curatam sfecla pe care o taiem bastonase apoi o punem la zeama ramasa. La aceasta zeama in care punem sfecla taiata punem sare, zahar si otet dupa gustul fiecaruia. Luam separat intr-un alt vas zeama condimentata si zdrobim cateva bucati de sfecla cu o furculita in ea. In aceasta zeama punem ouale intregi la murat pentru cel putin 24 de ore la rece(in acest interval oule se coloreaza in rosu Sa avem grija sa adaugam zeama peste ouale intregi cat sa fie bine acoperite. Restul de sfecla ce ne ramane il putem folosi ca muratura langa diverse fripturi). A doua zi preparam sosul de maioneza si smantana cu care servim ouale umplute.
Din 2 galbenusuri,1 lingurita mustar si ulei preparam o maioneza la care adaugam smantana. Amestecam si condimentam dupa gust cu sare si piper alb macinat.
Ouale murate in zeama de sfecla le taiem pe jumate, scoatem separat intr-un vas galbenusurile pe care le vom pasa cu o furculita, adaugam la ele branza topita, sare, piper dupa gust si 1-2 linguri smantana daca compozitia este prea groasa. Umplem jumatatile de ou si le asezam in sosul de maioneza cu smantana dupa cere le putem servi.

Pofta Buna !

2 Shares

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



Recent Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.