Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Muschiuleti de pui in crusta de parmezan

Muschiuleti de pui in crusta de parmezan

Ati reusit in vara asta sa iesiti la iarba verde? eu inca nu, dar sper sa o fac cat de curand .
Si fiindca nu imi doresc decat sa stau la aer curat pe o paturica, voi duce cu mine un cos de picnic in care voi pune cateva gustari rapide printre care si acesti muschiuleti de pui in crusta de parmezan.
Muschiuletul de pui este cea mai frageda carne de pui, se gaseste la raionul de carne proaspata de pasare, ambalata de obicei in caserole. Eu o prefer in locul pieptului de pui fiindca dupa gatire nu devine fada ci ramane moale si suculenta.
Sun sigura ca si voua va plac, insa daca nu i-ati pregatit si in acest mod, va recomand sa o faceti, pesmetul panko si parmezanul le da o savoare aparte si sunt mai sanatosi fiindca sunt gatiti in cuptor nu in ulei.
Eu intotdeauna ii mananc alaturi de un sos racoros de iaurt cu menta si usturoi, sunt de vis!!
Daca nu aveti posibilitatea sa faceti in casa pesmet panko, il gasiti de cumparat la raionul de faina alaturi de alte tipuri de pesmet.

Mai jos gasiti reteta sosului de iaurt dar si a pesmetului panko facut in casa.

Reteta in format video!!

Muschiuleti de pui in crusta de parmezan- Ingrediente

Cum pregatim muschiuletii de pui in crusta de parmezan

Ouale se bat cu un praf de sare si se lasa deoparte. Pesmetul panko se amesteca cu parmezanul ras.
Muschiuletul de pui se condimenteaza cu sare si piper.
Dupa ce am pus pe masa toate ingredientele nu ne ramane decat sa pregatim muschiuletii de pui in crusta de parmezan.
Bucatile de carne se trec intai prin faina apoi prin ou batut si la final se imbraca bine in amestecul de panko si parmezan. Se preseaza cu mana ca sa adere bine si se aseaza intro tava tapetata cu hartie de copt.

Muschiuleti de pui in crusta de parmezan

Se stropesc cu putin ulei de masline, daca aveti un spray cu ulei de masline( il gasiti la raionul cu uleiuri) e si mai ok fiindca se poate pulveriza pe toata suprafata intr-un stat foarte subtire.
Tava se introduce in cuptorul preincalzit la 220 grade C pentru 30 min sau pana ce crusta devine aurie.

Se pot consuma atat calzi cat si reci alaturi de un sos de iaurt cu menta si usturoi !!
Sunt deliciosi, usor de facut si numai buni de pus in cosul de picnic…si nu numai!!

Muschiuleti de pui in crusta de parmezan

Va asteptam alaturi de noi si pe pagina de Instagram 
Daca incercati retetele noastre si postati pe Instagram, puteti pune hashtag-ul #bucatareselevesele, ca sa le vedem si noi.
Ne puteti gasi si pe canalul Youtube- Bucataresele Vesele, unde va asteptam sa va abonati!!
Multumim!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram