Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Pui chinezesc la aburi

Pui chinezesc la aburi

Clar acest Pui chinezesc la aburi este cea mai simpla reteta pe care am pregatit-o pana acum si cel mai light. De ce? Pentru ca la prepararea acestui pui am folosit acest Steamer HSA-1000XMC de la Heinner, care chiar m-a surprins. Nu credeam ca puiul si orezul sa se gateasca atat de bine intr-un timp relativ foarte scurt.

steamer

Si ce sa spun….. a iesit un preparat pe cinste!!!! Alte retete cu pui pe care va recomandam sa le incercati le gasiti in imaginile de mai jos.

Sa vedem de ce ingrediente avem nevoie pentru a pregati acest preparat. Cantitatile date ajung pentru 3-4 persoane.

Pui chinezesc la aburi – Ingrediente

480 g pulpe de pui dezosate si taiate cuburi
10 g ghimbir proaspat taiat bastonase
3 catei de usturoi zdrobiti si taiati marunt( sau dati pe razatoarea mica)
4-5 linguri sos de soia
2 linguri sos de stridii ( optional, eu nu am folosit de data aceasta caci nu am gasit)
2 linguri amidon alimentar
1 lingura ulei de susan( in cazul in care nu gasiti puteti folosi si uleiul de foarea soarelui)
ceapa verde

Pui chinezesc la aburi

Pentru garnitura am folosit orez brun.

Pui chinezesc la aburi – Preparare

Pulpele de pui se vor taia cubulete si se aseaza int-un vas de sticla. Peste carne adaugam ghimbirul taiat bastonase, usturoiul razuit, 4-5 linguri sos de soia, sosul de stridii( daca nu gasiti puteti omite si inlocuiti cu sos de soia). Amestecam bine carnea cu ingredientele adaugate.

Pui chinezesc la aburi

Adaugam 2 linguri cu amidon, aamestecam pana se incorporeaza si la final adaugam 1 lingura cu ulei. Amestecam din nou, acoperim vasul cu o folie si lasam la rece, in frigider la marinat pentru cel putin 1 ora. Dupa ce a trecut 1 ora, se scoate si se lasa la odihna la temperatura camerei pentru 30 minute inainte de a prepara carnea.

Pui chinezesc la aburi

Pregatim steamer-ul pentru a incepe gatirea. Punem apa in vasul aparatului pana la semnul maxim, asezam primul vas peste care punem vasul cu carnea marinata, asezam al doilea vas in care punem vasul in care am pus orezul cu putina apa si sare, acoperim vasul si selectam programul de carne de pui.

steamer

Aparatul incepe sa gateasca. In 25 de minute cat tine programul se gateste atat carnea, cat si orezul.

preparat la steamer

Acest Steamer HSA-1000XMC de la Heinner il puteti achizitiona de Aici.

La final se presara din belsug cu cozi de ceapa verde taiate marunt.

preparat steamer

Este un aparat cu care poti gati nu doar pui, ci si carne de porc, peste, legume… in asamblu poti gati foarte sanatos eliminand prajelile.

Pui chinezesc la aburi

Alte idei cu retete din carne de pui

Va asteptam alaturi de noi si pe pagina de Instagram 
Daca incercati retetele noastre si postati pe Instagram, puteti pune hashtag-ul #bucatareselevesele, ca sa le vedem si noi.
Ne puteti gasi si pe canalul Youtube- Bucataresele Vesele, unde va asteptam sa va abonati!!
Multumim!!

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Follow on Instagram