Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Pui in punga la cuptor

pui-la-cuptor-in-punga-caloian-rose

O reteta foarte simpla de a pregati un Pui in punga la cuptor. Este o metoda rapida de a prepara un pui la cuptor in cateva miscari cu ingrediente putine. Chiar daca reteta in sine nu este sofisticata si nu este elaborioasa, poate va prinde bine cuiva! Va propun sa serviti alaturi de acest pui, un Caloian Rose de la Crama Oprisor.

Ingrediente Pui in punga la cuptor :
1 bucata pui mai maricel
sare, piper, maghiran, rozmarin, boia de ardei, praf de usturoi,chimen macinat(eu am mai adaugat si putina pasta de ardei picanta)
4 catei usturoi
250 ml vin Rose
2 pungi pentru friptura la cuptor

Preparare Pui in punga la cuptor :
Dupa ce am curatat puiul il spalam si taiem in doua. Intr-un bol amestecam condimentele (din sare am pus 1 lingurita plina din restul de condimente am pus cate un sfert de lingurita) descrise la ingrediente si frecam jumatatile de pui pe toate partile. Asezam jumatatile de pui in cate o punga, la fiecare punem cate 2 catei de usturoi curatat si zdrobit cu latul cutitului si cate 125 ml vin Rose. Inchidem pungile cu sistemul de prindere le strapungem cu un ac ici colo apoi le asezam intr-o tava si le dam la cuptor pana puiul este frumos rumenit. Servim puiul pe pat de cartofi aurii copti la cuptor.

Print Friendly, PDF & Email
loading...

Recent Comments

  • Lucica Lazar

    28/03/2013 at 10:12

    adevarat ca ias aminunati 🙂 eu pun condimente de gata 😀 dar o sa fac si dupa reteta asta 🙂
    MULTUMIM :-*

  • Lucica Lazar

    28/03/2013 at 10:12

    adevarat ca ias aminunati 🙂 eu pun condimente de gata 😀 dar o sa fac si dupa reteta asta 🙂
    MULTUMIM :-*

  • Lucica Lazar

    28/03/2013 at 10:12

    adevarat ca ias aminunati 🙂 eu pun condimente de gata 😀 dar o sa fac si dupa reteta asta 🙂
    MULTUMIM :-*

  • David Onofrei

    17/08/2013 at 16:11

    cam cat timp trebuie lasat in cuptor si la ce temperatura? multumesc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Load More...