Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Ceafa marinata in bere


Ceafa marinata in bere este tare buna mai ales daca e prajita la gratar pe jar. Cu mujdei de usturoi cu smantana este un adevarat festin. Ce placut este sa ai o curte unde sa poti sa iti prajesti carnea la gratar, sa stai de vorba cu prietenii. Ceafa crestata doar se unge cu mustar si apoi o marinam in bere de cu seara.

A doua zi le lasam la scurs si le punem la gratar. O reteta simpla si buna.Daca avem putina rabdare in jarul format punem la copt in folie si cativa cartofi pe care apoi ii punem alaturi de ceafa frumos rumenita.Si ca treaba sa fie facuta cum se cuvine, peste cartofii copti punem si putin unt si mujdei, apoi la final un vin rosu sec ar merge de minune, dar si o bere rece ar face fata situatiei date.

Ingrediente Ceafa marinata in bere :

8 felii ceafa porc
mustar clasic,
500 ml bere,

Preparare Ceafa marinata in bere:

Crestam superficial bucatile de carne cu un cutit,ungem apoi feliile de ceafa pe ambele parti cu mustar din abundenta. Le asezam intr-un vas una langa cealalta si turnam deasupra bere cat sa acopere bine bucatile de carne. Le lasam la temperatura camerei peste noapte. A doua zi le scoatem din bere,le lasam la scurs si le condimentam cu sare si piper. Le prajim pe gratar la jar, sau la tava de teflon fara grasime.
Servim cu cartofi pai si mujdei de usturoi .

[amd-yrecipe-recipe:131]

Pofta Buna ! Va recomandam sa incercati si aceasta reteta deosebita pregatita tot din ceafa de porc si anume Ceafa Umpluta Sigur o sa va fie pe plac ambele retete si ceafa marinata in bere cat si ceafa umpluta. Este adevarat ca ceafa un pic este mai grasa, dar uneori ne putem permite si aceste feluri sa le pregatim. Cotletul este si el bun sa il umplem dar dupa parerea mea este o carne cam macra si se preteaza mai bine a fi pregatit cu un sos alaturi.

197 Shares

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



Recent Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.