Pentru un pranz delicios va recomandam sa incercati aceste Cotlete gratinate cu curry si cascaval. Veti fi foarte multumiti de rezultatul final. Se pot servi alaturi de orez, sau chiar si de pireu de cartofi.
Alte retete cu preparate gratinate la cuptor gasiti in imaginile de mai jos. Pot fi servite ca atare, sau ca si garnitura alaturi de fripturi.
Sa vedem de ce ingrediente avem nevoie la prepararea acestui fel.
Cotlete gratinate cu curry si cascaval – Ingrediente
6 felii de cotlet de porc
cascaval afumat razuit – Delaco ( sau cascaval natur)
200 g ciuperci feliate de la conserva( puteti folosi ciuperci proaspete)
150 g bacon
1 ceapa mica
1 lingurita mica curry
1 lingurita boia de ardei dulce
500 ml smantana pentru gatit
sare, piper dupa gust
Sa vedem cum se prepara….
Cotlete gratinate cu curry si cascaval – Preparare
Feliile de cotlet nu trebuie sa fie foarte groase. Se condimenteaza cu sare si piper si se pun deoparte.
Cascavalul aproximativ 250 g, se da pe razatoarea mare. Se pune deoparte. Baconul se taie cubulete. Ciupercile se lasa la scurs.
Punem putin ulei intr-o cratita si il incingem. Punem peste bucatile de bacon si le prajim. Ceapa taiata marunt se adauga la baconul prajit si le calim putin pana aceasta se inmoaie.
Adaugam ciupercile feliate si amestecam. Peste ingredientele din vas adaugam smantana de gatit. Se amesteca si condimentam cu curry, boia de ardei, sare si piper dupa gust. Se lasa sa dea 3-4 clocote si se ia sosul de pe foc.
Intr-un vas mai adanc presaram cascaval razuit peste care vom aseza 3 felii de cotlet condimentat. Presaram din nou cu cascaval razuit si asezam peste urmatoarele 3 felii de cotlet. Acoperim cu cascaval razuit ultimul rand de cotlete si deasupra turnam sosul cu ciuperci si curry.
Vasul se pune in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 30 minute ( la unele cuptoare poate sa fie chiar si 40 minute) pana deasupra se gratineaza frumos si bucatile de carne se patrund usor cu furculita.
Nu trebuie nici prea mult gatite caci astfel cotletul va deveni sec. Se scoate de la cuptor se lasa putin la racorit si in vas se portioneaza. Se serveste cu orez natur sau pireu de cartofi.
Va asteptam alaturi de noi si pe pagina de Instagram .
Daca incercati retetele noastre si postati pe Instagram, puteti pune hashtag-ul #bucatareselevesele, ca sa le vedem si noi.
Ne puteti gasi si pe canalul Youtube- Bucataresele Vesele, unde va asteptam sa va abonati!!
Multumim!!