Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Vinete gratinate la cuptor- Parmigiana

Vinete gratinate la cuptor- Parmigiana

Imi plac mult vinetele, din pacate, in ultimul timp dupa ce le mananc nu prea sunt ok, asa ca le cam ocolesc.
Salata de vinete o fac simpla, fara maioneza doar cu putin ulei de masline, dar tanjesc dupa musacaua de vinete si dupa aceste Vinete gratinate la cuptor- Parmigiana.
Eu am ales sa o pregatesc in varianta cat mai light posibila, adica nu am prajit vinetele in ulei ci le-am uns cu putin ulei de masline si le-am prajit pe gratar. Cred ca e o varianta mai indicata pentru toti.
Daca nu sunteti multi la masa recomand sa o faceti in forme individuale, eu asa am pregatit-o si e mult mai ok.
Am pregatit un delicios sos de rosii cu rosiile din conserva Sun Food, rosii pe care le ador si nu imi lipsesc din casa.

Haideti sa va arat inca doua retete cu vinete pe care eu le ador !!

Vinete gratinate la cuptor- Parmigiana-Ingrediente

  • pentru doua portii
  • 2 vinete lungi si subtiri
  • o conserva rosii intregi- Sun Food
  • 250 g mozzarella fresca
  • 50 g parmezan ras
  • o ceapa mica
  • 2 catei de usturoi
  • piper macinat
  • 1 lingurita zahar
  • ulei de masline
  • busuioc proaspat
  • sare
ingrediente parmigiana

Cum pregatim vinetele la cuptor!!

Vinetele se curata de coaja pe lungime din loc in loc , astfel incat sa aiba aspect de dungi. Cojile rezultate, se taie in fasii foarte fine si se pun la prajit in uleiul incins pana ce capata aspectul unor firisoare crocante, se folosesc la decor( e optional acest lucru).
Vinetele se taie in felii rotunde, potrivit de groase, se presara cu sare si se lasa sa stea cateva minute timp in care se elimina o parte din apa.
Se sterg cu un prosop de hartie, se stropesc cu ulei de masline si se prajesc rapid pe gratarul incins. Se scot pe o farfurie si se lasa deoparte.

Vinete gratinate la cuptor- Parmigiana


Cum pregatim sosul pentru Parmigiana!!

Ceapa se toaca fin si se pune la calit in ulei de masline, se adauga usturoiul zdrobit si se calesc impreuna pret de 1 min. Se adauga rosiile pasate, sare, piper, o lingurita de zahar si se fierbe la foc mic pana ce sosul capata consistenta. La final se adauga busuiocul proaspat, tocat fin.
Dupa ce am pregatit si sosul se trece la montatul parmigianei in formele de graten individuale sau in forma mare, dupa caz.

preparare parmigiana

Pe fundul formei se pune o lingura de sos, apoi feliile de vanata in forma de evantai, urmeaza feliile subtiri de mozzarella fresca si parmezan ras.
Se continua cu sos de rosii, vinete si branza pana ce forma este plina. Deasupra trebuie sa fie un strat de mozzarella si parmezan ras.

parmigiana la cuptor

Se introduce forma in cuptorul preincalzit la 180 C pentru 25 min. sau mai mult, in functie de marinea formei.

Vinete gratinate la cuptor- Parmigiana

Se scoate din cuptor si se mananca cu mare pofta!!
Daca o faceti in forma mare, atunci trebuie sa o lasati un pic sa se racoreasca daca vreti sa o taiati in portii frumoase.
Pofta buna!!

Va asteptam alaturi de noi si pe pagina de Instagram 
Daca incercati retetele noastre si postati pe Instagram, puteti pune hashtag-ul #bucatareselevesele, ca sa le vedem si noi.
Ne puteti gasi si pe canalul Youtube- Bucataresele Vesele, unde va asteptam sa va abonati!!
Multumim!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram