Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Escalop de vitel cu garnitura de cartofi si spanac

escalop-de-vitel-1

Nu pregatesc  des mancaruri cu  carne de vitel, vita fiindca ai mei nu o prea iubesc.

Dar fiindca am primit o bucata de carne de vitel atat de frageda am hotarat sa fac escalop de vitel , si nu am gresit . A avut mare succes reteta de escalop de vitel .

Langa el am servit un pahar cu vin La Cetate Pinot Noir din Crama Oprisor 

Ingrediente
4 escalopuri de vitel.
circa 140g fiecare
2 linguri faina
2 linguri ulei de masline extravirgin
45g unt
400 gr frunze de spanac tanar
1 lamaie , coaja si sucul
75 ml vin alb sec
sare, piper
900 gr cartofi mai micuti

escalop-de-vitel

Pentru servit
feliute de lamaie

Mod de preparare.
Mai intai se fierb cartofii curatati.
Se pun intr-o oala cu apa clocotita si se fierb 15min, pana cand se fac fragezi.
Intre timp se sterg escalopurile prin tamponare cu prosoape de hartie si se bat pana ajung la 5mm grosime.
Se asezoneaza faina cu sare si piper, apoi se tavalesc escalopurile prin acest amestec pana se acopera uniform.
Se incinge jumatate din ulei intr-o tigaie , neaderenta, la foc mediu.Se adauga jumatate din cantitatea de unt si se incinge pana cand incepe sa sfaraie.
Se adauga escalopurile si se prajesc pret de 2-3 min pe fiecare parte, pana ce din carnea intepata cu furculita sucul iese incolor si nu rozaliu.
Se scot escalopurile din tigaie si se pastreaza la cald .
Se scurg cartofii de apa intr-o sita, se adauga restul de ulei in oala in care au fiert si se lasa flacara la mic.
Se adauga cartofii si se amesteca usor pana cand sunt unsi bine cu ulei.Se da deoparte.
Se adauga spanacul in oala cam in 4 transe, amestecand incetca sa se inmoaie de la caldura cartofilor
Se pune sucul de lamaie si se asezoneaza cu sare si piper.Se acopera oala si se pastreaza la cald pana preparam sosul.

Se pune tigaia in care am facut escalopurile , din nou pe foc si adaugam vinul.
Cand lichidul incepe sa fiarba dezlipim cu paleta sedimentele de pe fundul tigaii.
Se fierbe 1-2 min pana ce lichidul incepe sa se evapore si capata consistenta unui sirop, dupa care se asezoneaza.
Se ia tigaia de pe foc si se adauga restul de unt.Se amesteca pana ce acesta se topeste.
Escalopurile se servesc cu sosul format si putina razatura de lamaie, alaturi de garnitura de cartofi si spanac si feliute de lamaie.

escalop-de-vitel-3

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



Recent Comments

  • Retete de Suflet

    31/12/2012 at 15:24

    La multi ani, fetelor! Sa va aduca 2013 numai sanatate si multe retete gustoase 🙂
    Brindusa

    • LoredanaCarp

      01/01/2013 at 17:47

      Multumim Brindusa :* Un an cu bucurii, sanatate si multe realizari iti dorim si noi :*

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.