Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Chec cu iaurt si ciocolata

Chec cu iaurt si ciocolata

Cum nu pot sta o clipa linistita mi-am gasit de lucru stand si rasfoind o carticica cu diverse retete culinare. Mi-a cazut cu tronc acest chec cu iaurt. Reteta originala a chechului era coapta in forma de chec sau cozonac si pudrata cu zahar. Am vrut sa fac ceva mai deosebit pentru Revelion si iata ce am lucrat in cele din urma… Checul este delicios, nu m-am rabdat sa nu gust din el, puteti cu incredere sa va apucati azi sa il preparati. Va doresc Un An Nou mai bun ca cel care a trecut si fie ca Bunul Dumnezeu sa va dea multa sanatate si voua si noua !

Ingrediente chec:
225 g iaurt
200 g zahar
150 ml ulei
450 g faina
4 oua
1/2 plic praf de copt
1 plic zahar vaniliat
coaja rasa de lamaie sau portocala

Preparare chec:
Ouale se spumeaza impreuna cu zaharul si zaharul vaniliat circa 5 minute. Adaugam la aceasta compozitie coaja de portocala sau lamaie(eu am folosit pe cea de portocala). Adaugam treptat iaurtul continuand mixarea,  apoi adaugam uleiul si faina in care am amestecat cu praf de copt continuam sa mixam pana se omogenizeaza totul.Turnam compozitia rezultata in  forma de guguluf (dar puteti folosi la fel de bine si forma de chec sau cozonac) pe care am  uns-o cu putin ulei si am tapetat-o cu gris.

Chec cu iaurt si ciocolata

Coacem checul pana este frumos rumenit intial la foc mare apoi reducem focul la minim(cuptorul il incalzim in prealabil). Facem proba cu scobitoarea dupa care scoatem checul, si il rasturnam pe un gratar unde il vom lasa sa raceasca.

Chec cu iaurt si ciocolata

Se poate pudra cu zahar pudra daca doriti, dar fiind sarbatoare am zis sa il decorez putin sa fie mai festiv pentru masa de Revelion. Am pregatit o glazura de ciocolata din 300 g ciocolata menaj, si am glasat checul. Deasupra am ornat  peste glazurade ciocolata  intarita  diferite forme cu creioanele de la dr Oetker.Va prezint si o sectiune sa vedeti cat de pufos este acest chec cu iaurt.

Chec cu iaurt si ciocolata

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *