Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Piftie de porc cu ficat de pui si legume

Piftie de porc cu ficatei de pui

Cine nu a facut in viata lui piftie ? Nu cred sa fie cineva ! Azi va prezentam piftia clasica dar in varianta moderna. In ultimii ani preferam ca in locul carnitei pe care facem gustoasa piftie, racitura, sa punem ficatei de pui si legume. Consumam si piftia clasica dar pe aceasta o preferam mai mult, noi fetele …. Alaturi de piftia cu ficatei si cu legume am servit si un paharel cu vin alb Caloian –  Rhein Riesling de la Crama Oprisor care, turnat in pahar are o culoarea translucida, cu tente tineresti usor verzui.” Din punct de vedere olfactiv, vinul lasa sa izvorasca parfumuri de limeta si iarba proaspata. Gura e bine echilibrata, cu alcool bine ascuns intre notele dicrete de fructul pasiunii si radacina de patrunjel. Un vin vivace ce se lasa dus intr-o usoara efervescenta citrica…..”

Ingrediente piftie:4 picioare de porc bine curatate,
jumatate cap de porc,
sare, 2 linguri piper boabe,
6-7 capatani usturoi,
500 g ficatei de pui,
400 g amestec de legume,

Preparare piftie:
Picioarele de porc curatate si spalate impreuna cu jumatatea de cap curatat le punem la fiert la foc mic cu atata apa cat sa acopere de o palma carnurile si adaugam 1 lingura cu sare. Lasam sa fiarba si spumam apoi. Mai condimentam cu sare dupa gust adaugam 2 linguri cu piper boabe si 6-7 capatani de usturoi de pe care indepartam doar primul strat de foita. Separat fierbem ficateii de pui doar in apa si legumele le fierbem si pe ele in apa cu sare.Lasam sa fiarba pana lichidul scade la jumatate si carnea se desprinde de pe os dupa care punem putin lichid intr-o farfurioara si o scoatem la rece sa vedem daca s-a inchegat. Dupa ce e inchegata proba luam oala deoparte strecuram zeama rezultata scoatem separat carnurile si indepartam oasele mai mari . Asezam in farfurioare adanci carnurile , turnam peste zeama si in celelalte farfurii punem ficatei fierti si legume sau doar ficatei fiecare aseaza  dupa placul inimii ingredientele si apoi incet turnam deasupra zeama de piftie. Punem farfuriile la rece si le lasam la rece pana se incheaga. Rasturnam farfurioara intr-o farfurie si astfel ficateiisi legumele vor ajunge deasupra, stropim cu putina lamaie, presaram cu boia dulce daca doriti si se poate servi.

Piftie de porc cu ficatei de pui

Pofta Buna !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram