Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Rasol de porc cu bere la cuptor

Rasol de porc cu bere la cuptor

Aceasta friptura de Rasol de porc cu bere la cuptor este una din cele mai consistente fripturi pe care le-am facut pana acum. Desi ati crede ca este foarte grea de digerat va spun cu mana pe suflet ca nu este asa. Dupa ce se gateste aproape 2 ore la cuptor la foc lent, cu bere devine cea mai buna friptura de care o sa va indragostiti la prima degustare. Ciolanul afumat folosit in reteta va da un plus de savoare acestei fripturi. Alte fripturi ce le pregatesc mereu cu mare drag si pasiune sunt ‘Adidasi’ de porc la cuptor, Friptura de porc impanata( clic pe titlul din imaginile de mai jos pentru a vedea reteta!)

Rasol de porc cu bere la cuptor – Ingrediente

4 bucati rasol de porc
1 bucata mica de ciolan afumat
10-12 bucati ceapa alba
4-5 catei usturoi
1 l supa de carne( daca nu aveti supa de carne in cel mai rau caz veti folosi cuburi de supa din care veti prepara cantitatea necesara, sau daca nu va este peste mana faceti repede o supa de legume din morcovi, patrunjel, telina, ceapa)
sare, piper macinat
4-5 linguri untura de porc
1 bere blonda (0.5 l)

ingrediente

Rasol de porc cu bere la cuptor – Preparare

Rasolul de porc si ciolanul se sareaza si pipereaza din abundenta. Se pune untura la topit intr-o tigaie sau cratita mai mare si cand este incinsa prajim rasoalele de porc condimentat si ciolanul afumat. Dupa ce s-au rumenit pe toate partile se scot si se pun deoparte. Ceapa se curata, spala si se taie in 4 sau in jumatate. Usturoiul se curata si se taie felii. In untura in care am prajit carnea prajim ceapa timp de 3-4 minute.

preparare

Tragem vasul deoparte de pe foc, aseazam peste ceapa bucatile de rasol prajit si ciolanul. Punem usturoiul taiat si deasupra se turnam berea si supa de carne atat cat sa fie carnea putin acoperita.

preparare rasol

Se acopera vasul cu un capac( sau cu folie) si dam totul la cuptor pentru circa 1,5-2 ore. Cam dupa o ora se verifica carnea si se intorc.

Rasol de porc cu bere la cuptor

Daca mai e nevoie se mai poate adauga supa sau apa. Cand furculita patrunde usor carnea si ciolanul, friptura este gata. Se lasa in ultimele 10 minute vasul descoperit in cuptor pentru a da rasolului o „fata rumena”.
Servim cu pireu de cartofi, sau cartofi natur alaturi de care asezam si bucati de ceapa prajita si sos rezultat.

Rasol de porc cu bere la cuptor

Alaturi am servit Gogosari in Suc de Rosii Reteta Video care este o muratura deosebita si merge de minune alaturi de aceasta friptura de rasol. Si dupa va recomandam un pahar, doua, cu bere rece.

Va asteptam alaturi de noi sa gatiti cu pasiune impreuna cu Selgros Romania!!!

Rasol de porc cu bere la cuptor

Va asteptam alaturi de noi si pe pagina de Instagram . 
Daca incercati retetele noastre si postati pe Instagram, puteti pune hashtag-ul #bucatareselevesele, ca sa le vedem si noi.
Ne puteti gasi si pe canalul Youtube- Bucataresele Vesele, unde va asteptam sa va abonati!!
Multumim!! 

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.