Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Tocanita cu Clatite




Ingrediente :
500 gr carne porc (pulpa)
50 ml ulei
2 bucati ceapa
1 ardei gras
4-5 bucati rosii
1 lingurita boia iute (se poate folosi si cel dulce )
sare,piper dupa gust
400 g smantana
200 g cascaval
1 lingurita maghiran
10 linguri faina
2 oua
apa minerala
1 lingurita sare
50 ml ulei

Preparare:
Intai preparam clatitele. Amestecam faina cu ouale adugam treptat apa minerala , cate putin mixand sa nu se faca cocoloase. Adaugam 50 ml ulei si sare . Trebuie sa obtinem o compozitie de clatite nu foarte subtire. Coacem din aceasta compozitie clatitele pe care dupa ce racesc le rulam si le taiem felii in asa fel incat sa obtinem fasii late cat degetul aratator.
Clatitele fiind facute trecem la prepararea bazei de tocanita . Pentru aceasta curatam ceapa si o taiem marunt. Rosiile le decojim si le feliem. Ardeiul se curata de samburi se taie cubulete.Punem uleiul la incins si calim ceapa pana se inmoaie. Adaugam ardeiul taiat marunt si continuam sa calim circa 2 minute mai departe. Adaugam carnea portionata cubulete si ardeiul boia . Condimentam cu sare, piper si adaugam rosiile feliate. Lasam la foc mic impreuna pret de 2-3 minute pana se formeaza un pic de sosulet. Turnam apa peste (cat sa acopere carnea )si lasam sa fiarba circa 25 minute in oala cu presiune. Dam deoparte de pe foc si verificam daca carnea e fiarta si apa a scazut . In acest moment adaugam 400 gr smantana si 1 lingurita de maghiran. Peste punem fasiile de clatite , amestecam cu tocanita si totul il turnam intr-un vas termorezistent uns in prealabil cu unt. Deasupra stropim cu putina smantana si razuim cascaval. Dam vasul la cuptorul preincalzit pentru circa 20 minute pana deasupra se formeaza o crusta aurie.
Se serveste fierbinte .

Pofta Buna !

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *