Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Bulion









Ingrediente :

Rosii
sare grunjoasa( pentru muraturi), zahar ,1 lingura salicil sau praf conservant

Preparare :

Rosiile le spalam le taiem bucati mai mici apoi le dam prin masina de stors rosii. Punem sucul rezultat la fiert pe foc mare pana incepe sa fiarba apoi reducem focul la moderat. Eu am avut 30 l suc pe care l-am pus la fiert. Lasam sa fiarba pana scade 1/4 din toata cantitatea de suc (imi place sa fac bulionul mai gros) si apoi la final punem sare de la vrac ( atentie sa nu fie iodata) dupa gust si zahar de asemeni dupa gustul fiecaruia. Mie imi place sa fie mai dulceag bulionul. Lasam sa dea cateva clocote pana se topeste sarea si zaharul adaugam si 1 lingura de salicil (sau praf conservant) si oprim din fiert . Amestecam bine sa se topeasca salicilul apoi turnam bulionul in sticle , le astupam cu capace si asezam sticlele in dust uscat ( in paturi ) unde le lasam pana a doua zi . Bulionul e gata pregatit sa fie pus in camara pentru zilele lungi de iarna .

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



Recent Comments

  • Sidy

    04/09/2008 at 18:13

    Minunat fetelor ! Felicitari !!!
    Vad ca ati avut rosii din alea dulci de gradina…
    Lia, esti acasa ? Dau o fuga pina la tine cu o sticla cu bulion de a mea sa facem schimb, ca eu nu pun niciodata sare si zahar in bulion !!!
    Pupicei la amindoua !!!

  • Leila

    04/09/2008 at 19:20

    Sidy, sunt acasa . Te astept sa facem schimbul . Pupice !

  • Anonymous

    08/04/2011 at 10:05

    foarte buna reteta felicitari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *