Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Compot de Nuci Verzi

Compot de Nuci VerziCompot de Nuci Verzi

Da, asa este ! Ati citit bine, Compot de Nuci Verzi am pregatit dupa o reteta primita de la o bunicuta tare draguta. Vorbeam in una din zile cu bunicuta despre dulceturi, compoturi si alte cele de facut prin casa si m-a intrebat daca am facut vreodata Compot de Nuci Verzi

Am ramas cu gura cascata si eu la randu-mi ca doara nu stiam decat de dulceata de nuci verzi. Bunicuta a fost tare draguta si mi-a dezvaluit reteta  preparata de dansa. A uitat in schimb sa ma atentioneze ca voi avea manutele negre si cum nici mie nu mi-a trecut prin cap asa ceva de mai bine de 10 zile am o manichiura de invidiat …

In linii mari mi-a explicat cum se prepara si eu am pus in aplicare reteta incercand sa va dau cantitati exacte. Vreau sa va spun ca de mare ajutor mi-a fost Oala de fierbere sub presiune din Setul expert Plus de la Pyramis in ultima faza de preparare a Compotului de Nuci Verzi. O sa vedeti pe parcurs de ce ! Incercati Lichiorul de Nuci Verzi, este o delicatese cum nu ati baut niciodata pana acum.

Ingrediente Compot de Nuci Verzi :

1 kg nuci verzi
1 l apa
500 g zahar
6 cuisoare intregi
1 lingurita scortisoara macinata
1 lamaie
1 pereche manusi de cauciuc
1 furculita
salicil, sau praf conservant
1 l apa si 3 linguri de otet

Preparare Compot de Nuci Verzi :

Intai spalam nucile in apa rece dupa care luam manusile de cauciuc si cu ajutorul unei furculite le strapungem pe fiecare in mai multe locuri. Acesta este prima faza ce trebuie sa o parcurgem pentru a obtine acest compot extraordinar de bun. Nucile strapunse le asezam intr-un vas emailat peste care punem apa rece cat sa le acopere. In fiecare zi timp de 10 zile schimbam apa de pe ele.
Compot de Nuci VerziIn a 11-a zi trecem la urmatoarea etapa. Aruncam apa de pe ele,taiem capetele nucilor putin si le punem la fiert intr-un litru de apa in care am pus 3 linguri de otet. Lasam sa fiarba nucile pana devin moi si se patrund usor cu o scobitoare (se fierb circa 40-50 minute).

Mie mi-a fost de mare ajutor Oala de fierbere cu presiune de la Pyramis deoarece din momentul in care a inceput sa fiarba am setat oala la nivelul 2 si am tinut pe foc exact 5 minute. Am oprit focul dupa care am lasat sa se evacueze aburii de la sine pe fiecare treapta si in final am deschis capacul.

Nucile mele erau moi si se patrundeau usor cu scobitoarea. Am terminat si aceasta faza de preparare a compotului, trecem la etapa finala. Nu-i asa ca nu este greu de preparat ? Strecuram nucile, le spalam sub un jet de apa calda si le dam deoparte. Intr-o cratita punem 1 l de apa,500 g zahar, 1 lamaie taiata in doua,6 cuisoare si 1 lingurita generoasa cu scortisoara macinata. Acum adaugam si nucile scurse si spalate. Lasam sa fiarba 15 minute de cand siropul da in clocot.
Compot de Nuci VerziCompot de Nuci Verzi

Nucile fierte in sirop se aseaza in borcane. Deasupra la fiecare punem un varf de cutit de salicil sau praf conservant si turnam deasupra siropul fierbinte. Inchidem borcanele cu capace si le asezam intr-un vas mai mare in care punem 2 prosoape .

Peste prosoape punem borcanele umplute, le acoperim cu alte prosoape si punem apa in cratita cat sa ajunga pana la mijlocul borcanelor. Asezam cratita pe foc si incepem sterilizarea. Lasam la sterilizat timp de 20 minute de cand apa incepe sa fiarba in cratita dupa care oprim focul si lasam borcanele in cratita cu apa fierbinte pana raceste. Se iau borcanele din apa, se sterg si se pun in camara.
Compot de Nuci VerziAcest compot se mai poate folosi si garnitura la unele fripturi. Aceasta este deja o alta poveste si va voi povesti despre, la momentul oportun.

Print Friendly, PDF & Email
loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Load More...