Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Compot de Pere

Compot de Pere Compot de Pere

Azi va prezentam un delicos compot de pere. Pe langa faptul ca vom avea la iarna acest compot il putem folosi si ca garnitura la unele fripturi. Speram sa va fie pe plac compotul si sa il incercati si voi. Mai multe retete veti gasi si in sectiunea de Conserve.

Ingrediente Compot de Pere :

pere pe jumatate coapte
cuisoare
zahar
apa, lamaie
sare de lamaie

Preparare Compot de Pere :

Intr-un vas punem apa in care dizolvam sare de lamaie. Curatam perele, le taiem in patru indepartam cotorul cu seminte si le punem sa stea in apa cu sare de lamaie pentru a nu se oxida. Dupa ce am curatat  perele aruncam de pe ele apa in care au stat, le spalam sub jet de apa si le fierbem pe jumatate in apa in care taiem felii 2 lamai.

Perele astfel fierte le asezam in borcane si preparam siropul. La 1 l de apa punem 350 g zahar si lasam sa fiarba pana se topeste zaharul. In fiecare borcan punem 2 cuisoare, turnam deasupra siropul, capsam borcanele dupa care le sterilizam in baie de apa timp de 15 minute de cand apa incepe sa fiarba. Scoatem borcanele si le asezam in dunst uscat, intre paturi pana a doua zi. Pofta Buna !

59 Shares

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.