Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Compot de Piersici Decojite

Compot de Piersici DecojiteCompot de Piersici Decojite

In urma cu cativa ani puneam compotul de piersici cu coaja. De ceva vreme familia o prefera fara coaja deci ca urmare a trebuit sa trec la decojirea lor. Pentru Compotul de Piersici avem nevoie de piersici mai tari, sa nu fie deloc moi. Cele care sunt moi mai bine le lasam deoparte caci la final bucatile de piersici din compot vor fi moi, si se vor desface.

In acest caz daca piersicile sunt tari nu va mai chinuiti sa le opariti cateva secunde in apa clocotinda caci nu veti reusi sa le decojiti, asa ca mai bine treceti direct la curatirea lor cu curatatorul de legume(Va spun despre acest aspect din proprie experienta.

Daca piersicile sunt mai moi si le opariti, figura tine, dar daca sunt tari si asa trebuie sa fie pentru compot, nu va mai pierdeti timpul ! ). Reteta mea este foarte simpla, fara conservanti, nici prea dulce , nici prea acra. Alte retete cu Compoturi veti gasi in sectiunea cu Retete Conserve si Muraturi.

Ingrediente Compot de Piersici Decojite:

Piersici tari
zahar
apa

Preparare Compot de Piersici Decojite :
Curatam piersicile de coaja si le spalam in apa rece. Le taiem in patru sau in jumatati. Asezam piersicile taiate in borcanele spalate si scurse si punem 1-2 samburi de piersici la fiecare borcan(acestea dau o savoare mai aparte compotului). Intr-un borcam punem apa rece.

Masuram cata apa intra intr-un borcan plincu piersici si punem intr-o oala apa necesara pentru borcanele pline cu piersici. La fiecare litru de apa punem in oala 300 g zahar(1l apa+ 300 g zahar). Fierbem acest sirop 2-3 minute de la primul clocot apoi il turnam fierbinte peste piersicile din borcane.

Inchidem borcanele cu capace si le sterilizam in baie de apa timp de 30 minute de la primul clocot, dupa care asezam borcanele intre paturi pana a doua zi.

Compot de Piersici Decojite
Pofta Buna !

11 Shares

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.