Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Compot de Nectarine

compot de nectarine-Compot de nectarine-
Compot de nectarine fara conservanti.Cel mai bun compot de nectarine pregatit in casa. Cum se face compotul de nectarine fara conservanti. Compot de fructe fara conservanti.

Compot de fructe fara conservanti 

Compotul de fructe este una dintre conservele cel mai usor de realizat.Vara, fructele le gasim din plin in piete dar si in gradinile parintilor si bunicilor. Cele mai bune fructe sunt din gradinile proprii, fiindca sunt sanatoase si gustoase  deoarece nu sunt stropite cu substante chimice. Tocmai de aceeia compoturile si dulceturile facute din ele sunt grozav de bune.
Eu am o metoda proprie de a face compot, doar din apa, fructe si zahar dupa gust!!
Pana acum am pregatit dupa aceasta metoda compot de cirese, compot de visine, compot de piersici si compot de caise.
Astazi, va prezint reteta compotului de nectarine, e la fel de gustos, parfumat si merita sa faceti cateva borcane.
Simplu, bun si fara conservanti.

Compot de nectarine-Ingrediente

nectarine
zahar
Borcane de 800g

compot-nectarine-fara-conservanti-preparare

Compot de nectarine-Mod de preparare

Fructele spalate se taie in jumatati, se inlatura samburele si se aseaza in borcane spalate si uscate.
Se adauga in fiecare borcan 2 linguri de zahar(sau mai mult, dupa gust), se completeaza cu apa rece, se capseaza, se agita putin pentru a se mai topi din cristalele de zahar, apoi se aseaza intr-o oala cu peretii inalti in care am pus in prealabil un prosopel.
compot-fara-conservant
Se completeaza cu apa rece si se fierb timp de 20-25 min. din momentul in care apa incepe sa fiarba in oala.
Se lasa sa se raceasca in oala in care au fiert sau se scot si se aseaza in paturi.
Poate fi consumat chiar de a doua zi.
compot de nectarine

Pofta Buna!!

Comentarii recente

  • Nicolescu Elena

    07/08/2017 at 12:18

    Eu folosesc borcane de 800 grame si cam 2 -3 nectarine la borcan. Daca sunt mari pun numai 2 bucati ca prefer zeama mai multa in consum propriu. La fiecare borcan pun 2 linguri cu varf de zahar cristalizat, o felie subtire de lamaie sau o lingurita de de lamaie inghetata ,rasa pe razatoarea mica si 3 bucati de cuisoare atat pt.aroma cat si pt conservaea compotului.Borcanele salate si sterilizate in masina de spalat vase se umplu cu fructe ,cuisoare si lamaie cam 3/4(aproape3/4)si apoi cu apa normala -apa pe care o rastorn apoi in vas mai mare si pentru fiecare borcan pregatit cu fructe ,pun 2 linguri cu varf de zahar. Pun apa sa fiarba prntru topirea zaharului ,parfumarea lichidului.APA PREGATITA ASTFEL O PUN IN BORCANE,LE CAPSEZ SI BORCANELE le pun in cuptor pt 30 minute de can.d incepe apa din ele sa fiarba . Le las in cuptor pana a2-a zi si apoi le duc in magazie ,in cutii speciale de fructe ,la pastrare pt iarna

    • Loredana

      07/08/2017 at 19:03

      Elena e interesanta si reteta ta, numai ca e mai mult de munca. Eu cred ca merg toate puse in borcan(zahar, lamaie, cuisoare ) le capsezi si le fierbi asa ca in reteta …si gata !!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram