Compot de cirese

Compot de cirese

 

Cantitati pentru un borcan de 800gr

cirese cat sa umple borcanul 3/4
3 lg de zahar
apa
Compot de cirese
Mod de preparare
Ca sa obtineti un compot de calitate trebuie sa folositi cirese sanatoase si coapte.
Ciresele spalate se pun in borcan, se adauga zaharul, se completeaza cu apa, se capseaza, se invelesc in hartie sau prosoape de bucatarie , se aseaza borcanele in oala, se adauga apa rece pana aproape de capace (atentie, sa nu treaca peste capace ) , se pun la fiert la bain marine timp de 30 min din momentul in care apa in vas incepe sa fiarba. Se lasa sa se raceasca in vasul in care au fost fierte sau pot fi scoase imediat cu grija si se invelesc in paturi groase.Se lasa acolo pana la racirea completa .
Mentiune
Daca observati ca zaharul nu s-a topit dupa ce le-ati scos de la baine marine, nu e nici o problema,  se va topi in timp.
Print Friendly
Share on Facebook0Share on Google+2Pin on Pinterest11Tweet about this on Twitter


Ai testat reteta noastra? Trimite poza ta aici

loading...

Comentarii

  1. Anonymous a zis

    o sa incerc sa fac si eu compotul de cirese sa vad daca imi iese. mi s-a parut destul de interesant.

    • Lory a zis

      Fetelor e foarte simplu si bun :)zaharul il puteti doza in functie de preferinte .Se poate folosi si zahar brun 🙂
      Sa aveti spor!!!

  2. Gratiela a zis

    Borcanele se pun intr-un vas ( oala,cratita ) gol introdus intr-altul in care fierbe apa ? In cuptor sau pe aragaz ?

    • Lory a zis

      Gratiela eu ieri am facut asa : pe fundul oalei am pus un prosopel de bucatarie am asezat borcanele(fara sa le mai invelesc in hartie sau prosopele) apoi am turnat apa pana ce a ajuns aproape de capac .Le-am pus la fiert iar cand a inceput sa fiarba am dat un pic flacara la mai mic si le-am fiert 30 de min.Nu se fierb pe baie de apa .La cuptor NU le-am fiert niciodata.

    • Lory a zis

      Anca poti pune exact dupa aceasta metoda …zaharul il poti pune dupa gustul tau …dar e ok 3 lg si pentru struguri

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *