Compot de cirese

Cantitati pentru un borcan de 800gr

cirese cat sa umple borcanul 3/4
3 lg de zahar
apa
Mod de preparare
Ciresele spalate se pun in borcan, se adauga zaharul, se completeaza cu apa, se capseaza, se invelesc in hartie sau prosoape de bucatarie si se pun la fiert la bain marine timp de 30 min din momentul in care apa in vas incepe sa fiarba.Se lasa sa se raceasca in vasul in care au fost fierte.
Mentiune
Daca observati ca zaharul nu s-a topit dupa ce le-ati scos de la baine marine …nu e nici o problema se va topi in timp

Ai testat reteta noastra? Trimite poza ta aici

Comentarii

  1. Anonymous a zis

    o sa incerc sa fac si eu compotul de cirese sa vad daca imi iese. mi s-a parut destul de interesant.

    • a zis

      Fetelor e foarte simplu si bun :)zaharul il puteti doza in functie de preferinte .Se poate folosi si zahar brun :)
      Sa aveti spor!!!

  2. Gratiela a zis

    Borcanele se pun intr-un vas ( oala,cratita ) gol introdus intr-altul in care fierbe apa ? In cuptor sau pe aragaz ?

    • a zis

      Gratiela eu ieri am facut asa : pe fundul oalei am pus un prosopel de bucatarie am asezat borcanele(fara sa le mai invelesc in hartie sau prosopele) apoi am turnat apa pana ce a ajuns aproape de capac .Le-am pus la fiert iar cand a inceput sa fiarba am dat un pic flacara la mai mic si le-am fiert 30 de min.Nu se fierb pe baie de apa .La cuptor NU le-am fiert niciodata.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *