Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Compot de cirese

compot de ciCompot de cirese
Imi place ca in camara mea sa am tot felul de conserve pregatite in casa, compotul de cirese este nelipsit alaturi de compotul de piersici, dulceata de capsuni, dulceata de nuci verzi sau dulceata de gutui.
Este o reteta simpla, fara conservanti sau alte adaosuri, este gustos si aromat!!
Merita sa il incercati!!

Compot de cirese-Ingrediente

Cantitati pentru un borcan de 800gr

cirese cat sa umple borcanul 3/4
3 linguri de zahar
apa

Compot de cirese- Mod de preparare

Ca sa obtineti un compot de calitate trebuie sa folositi cirese sanatoase si coapte.
compot de cirese

Ciresele spalate se pun in borcan si se se adauga cele 3 linguri de zahar sau mai putin daca doriti sa fie mai putin dulce.
compot de cirese
Se completeaza cu apa rece si se infileteaza capacul cat mai strans.
compot de cirese

Se invelesc borcanele in hartie sau prosoape de bucatarie si se aseaza in oala in care s-a pus un prosopel.Se adauga apa rece pana aproape de capace (atentie, sa nu treaca peste capace ) si se pun la fiert timp de 30 min din momentul in care apa in vas incepe sa fiarba.
Se lasa sa se raceasca in vasul in care au fost fierte sau pot fi scoase imediat, cu grija, si se invelesc in paturi groase. Se lasa acolo pana la racirea completa.

compot de cirese

Mentiune
Daca observati ca zaharul nu s-a topit dupa ce au fost fierte, nu e nici o problema, se va topi in timp.

6 Shares

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



Recent Comments

  • Anonymous

    15/05/2011 at 21:12

    o sa incerc sa fac si eu compotul de cirese sa vad daca imi iese. mi s-a parut destul de interesant.

  • Lory

    27/06/2011 at 13:35

    Iese garantat 🙂 asa il fac de 20 ani si de fiecare data a fost goarte bun!!

  • Sisters'Kitchen

    22/06/2012 at 11:48

    Super si ce simplu este!O sa incercam si noi:)

    • Lory

      22/06/2012 at 13:47

      Fetelor e foarte simplu si bun :)zaharul il puteti doza in functie de preferinte .Se poate folosi si zahar brun 🙂
      Sa aveti spor!!!

  • Anonymous

    22/06/2012 at 11:54

    Buna dar conservant nu punet

  • Anonymous

    22/06/2012 at 11:57

    Anonimule1…ce e asa interesant la un compot?!?

    • Lory

      22/06/2012 at 13:49

      I s-a parut modul de pregatire interesant .Se poate pregati in foarte multe moduri 🙂

  • Rocsy Ciobanu

    22/06/2012 at 12:08

    Foarte bun atat iarna cat si vara!

  • Gratiela

    22/06/2012 at 19:21

    Borcanele se pun intr-un vas ( oala,cratita ) gol introdus intr-altul in care fierbe apa ? In cuptor sau pe aragaz ?

    • Lory

      22/06/2012 at 21:24

      Gratiela eu ieri am facut asa : pe fundul oalei am pus un prosopel de bucatarie am asezat borcanele(fara sa le mai invelesc in hartie sau prosopele) apoi am turnat apa pana ce a ajuns aproape de capac .Le-am pus la fiert iar cand a inceput sa fiarba am dat un pic flacara la mai mic si le-am fiert 30 de min.Nu se fierb pe baie de apa .La cuptor NU le-am fiert niciodata.

  • anca

    18/09/2012 at 02:55

    as vrea sa fac compot de struguri.m-ar interesa o reteta,daca ma poti ajuta.

    • Lory

      20/09/2012 at 21:33

      Anca poti pune exact dupa aceasta metoda …zaharul il poti pune dupa gustul tau …dar e ok 3 lg si pentru struguri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.