Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Placinta a la Moni









Ingrediente aluat 1:
150 gr faina
100 ml apa caldua
15.gr drojdie
1 praf sare

Ingrediente aluat 2:
350 gr faina
100 gr rama (unt)
100 ml apa
1 lingura zahar
1/2 lingurita sare
2 oua

Aluatul 1: se amesteca 150 gr faina cu 100 ml apa calduta in care dizolvam si 15 gr drojdie si praful de sare, se acopera si se lasa la crescut 30-40 min. Aluatul 2: se framanta 350 gr. faina , 100 ml apa , 100 gr unt moale , 1 lingura zahar , 1/2lingurita sare, 2 oua.

Dupa ce a crescut primul aluat se amesteca cu cel de-al doilea si se framanta bine, dupa care se impacheteaza in folie si se pune la rece jumatate de ora.

Umplutura: 400 gr de sunca in felii subtiri , 200 gr cas (cascaval)ras,200 gr porumb,ketchup picant sau dulce, 1 ou pentru uns deasupra.

Preparare:
Se intind trei discuri egale . Peste primul disc se pune ketchup,cas ras ,porumb si felii subtiri de sunca , apoi se pune deasupra al doilea disc cu un alt strat de ketchup, cas,porumb si sunca si apoi al treilea disc. Se fac niste taieturi cu rotita , ca niste raze pornind de la 2-3 cm. de mijloc si distantiate 7-8 cm una de alta.Triunghiurile obtinute se rasucesc cu partea de jos in sus.Se unge placinta cu ou batut si se pune la crescut 45 min. Se da la cuptorul preincalzit, 25-30 de min. la 180°(in caz ca aveti cuptor electric).La cuptorul pe gaz , se pune la copt placinta dupa ce a fost incalzit in prealabil cuptorul si se lasa pana se rumeneste frumos.

1 Shares

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.