Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Dovleac la Borcan

Dovleac la BorcanDovleac la Borcan

Am incercat mai multe retete de a conserva dovleacul pentru a-l putea folosi la diferite retete cum ar fi o Supa de dovleac sau Mancare de dovleac si in cele din urma am ajuns la concluzia ca aceasta metoda de conservare este cea mai buna. Inainte de a incerca aceasta reteta de conserva am congelat dovleacul si finalul era ca dupa dezghetare aveam un dovleac care era moale si plin de apa.

Acum nu imi mai fac griji de acest fel cu aceasta conserva. Desfac borcanul si am un dovleac la fel de bun ca cel pe care il folosesc in sezon. Nu este greu de a pune aceasta conserva avand in vedere ca se pune la rece si merge foarte repede. Deci cei carora le place dovleacul ii invit sa incerce si ei aceasta reteta. Speram sa va fie de folos si aceasta reteta si sa o incercati cat de curand.

Ingrediente Dovleac la Borcan :

1 kg dovleac
3 linguri otet de 9%
2 linguri sare grunjoasa
1 lingurita praf conservant sau 1/2 lingurita salicil

Preparare Dovleac la Borcan :

Nimic mai simplu de preparat ! Curatam dovleacul il taiem in doua si indepartam semintele. Dupa ce am facut aceste operatiuni razuim dovleacul pe razatoarea mare si presaram deasupra 2 linguri cu sare, otetul si praful conservant. Amestecam si lasam 3-4 ore la odihna.

Dupa perioada de repaos asezam dovleacul in borcane, putem pune in borcan o crenguta de marar si cimbru si zeama ce o lasa o turnam in borcane deasupra dovleacului. Borcanele nu se umplu ochi cu dovleac lasam putin loc si pentru zeama rezultata. Capsam borcanele umplute cu dovleac si le asezam in camara pana le vom folosi.
Sa aveti spor ! Va dorim spor la gatit si conservarit! O toamna lunga si inbelsugata va dorim!

41 Shares

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.