Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Dulceata din fructe de Soc

Dulceata din fructe de SocDulceata din fructe de Soc

Da este corect ! Am scris Dulceata din fructe de Soc si nu numai ca am scris ci si am preparat …  Pot sa spun ca este bestiala aceasta dulceata. Daca inca nu ati preparat dulceata din fructe de soc cred ca ar fi timpul sa o incercati. Este cea mai aromata, fina dulceata. Va invit sa rasfoiti si reteta cu Sirop din Fructe de Soc care este foarte bun. Cum se prepara Dulceata din fructe de Soc? Reteta Dulceata din fructe de Soc ! Cea mai ieftina si buna dulceata.

Ingrediente Dulceata din fructe de Soc :

1 kg fructe de soc
600 g zahar
Gelfix 1:1
1 baton scortisoara
1 pastaie vanilie (daca nu aveti la indemana folositi zahar vanilat 3 plicuri sau 2 fiole esenta vanilie)
2 lamai
300 ml apa
1 lingurita praf conservant sau salicil (este optionala folosirea conservantului)

Preparare Dulceata din fructe de Soc :

Fructele de soc se spala si se scurg bine.
Punem la fiert 300 ml apa cu 600 g zahar si fierbem pana se formeaza un sirop mai gros apoi adaugam fructele de soc cu care fierbem mai departe pana acestea devin moi. Tot acum adaugam zeama de lamaie si coaja razuita, batonul de scortisoara si vanilia si lasam sa fiarba la foc mic amestecand mereu.

Cand fructele de soc sunt fierte indepartam batonul de scortisoara si pastaia de vanilie (daca folosim asa ceva)  si jumatate din cantitatea rezultata de dulceata o pasam cu ajutorul unui blender vertical sau putem folosi un robot de bucatarie.

Punem inapoi  piureul rezultat si lasam sa dea  cu fructele intregi de soc cateva clocote dupa care adaugam pachetul de Gel Fix 1:1 cu care il fierbem 1 minut. Oprim focul punem dulceata in borcane,capsam si apoi le asezam la dunst uscat (intre paturi pana racesc borcanele).

Dulceata din fructe de SocSa aveti Spor !

321 Shares

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



Recent Comments

  • lexsed

    17/07/2015 at 13:24

    Aceasta dulceata este o mizerie, nu poate fi consumata in aceasta forma, samburii bobitelor de soc sunt extrem de mari si patratosi, extrem de tari, nu se zdrobesc ca la mure/zmeura.Singura posibilitate sa poata fi consumata, este fierberea fructelor inainte, apoi trebuie date prin sita, samburii aruncati iar ce rezulta, e o pasta la fel ca cea de maciese, dar neagra.Trebuie multe arome, ca are un gust ciudat, iar bobitele crude sunt toxice, doar in stare conservata se pot consuma. Bobitele de soc, se mai pun si in vin, pt a-i da culoare.

    • Loredana

      20/07/2015 at 18:59

      Daca nu va plac dvs fructele de soc asta nu inseamna ca aceasta dulceata este o mizerie. E foarte usor sa faceti aceste afirmatii bazandu-va doar pe perceptia dvs.

  • Mihaela

    08/05/2018 at 19:36

    Dulceața de soc este una dintre cele mai bune.da așa este , sâmburi sunt mai tari dar nu în așa fel încât să deranjeze la „mestecat”.
    Mulțumim pentru rețeta . Sunt nerăbdătoare să o prepar anul acesta ☺️

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.