Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Dulceata de Pere cu Nuci

Dulceata de Pere cu NuciDulceata de Pere cu Nuci
Cum anul acesta parul din gradina noastra a dat rod am hotarat sa incerc si Dulceata de Pere cu Nuci caci de multa vreme am poftit la ea si acum mi-am satisfacut poftele. Nucile prajite in combinatie cu perele si aroma de vanilie te fac sa uiti tot ce este trist si urat. Ba te fac sa uiti si de bunul simt de a gusta doar si nu a infuleca tot borcanul… Deci atentie ! Mare grija,aceasta dulceata va duce in ispita !!!! Va recomand sa rasfoiti si reteta cu Gem de Pere .

Ingrediente Dulceata de Pere cu Nuci :

3 kg pere coapte
4 lamai
2 pastai vanilie (sau 9 plicuri zahar vanilat)
200 ml apa
1,5 kg zahar
300 g nuci
3 pachete Gel Fix 1:1

Preparare Dulceata de Pere cu Nuci :

Intr-o cratita mai mare punem 200 ml apa, zeama stoarsa de la lamai, perele curatate si taiate cubulete, zaharul, pastaile de vanilie taiate pe jumatate (sau zaharul vanilat) si il lasam la fiert pentru circa 30-40 minute amestecand mereu in dulceata. Nucile curatate se taie bucati mai mari si se prajesc. Dupa ce dulceata a fiert 30 minute adaugam nucile prajite si le mai fierbem inca 10 minute dupa care adaugam plicurile de Gel Fix 1:1 si mai lasam dulceata exact 1 minut la fiert. Dulceata se trage deoparte si se pune in borcane. Borcanele se capseaza si se intorc cu capul in jos pentru circa 5 minute dupa care se rastoarna din nou si se aseaza in paturi la dunst uscat unde le vom lasa pana borcanele racesc.

Dulceata de pere cu Nuci

Spor sa aveti !

372 Shares

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



Recent Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.