Pasta de pere








Ingrediente

1,2 kg pere curatate
600 gr zahar cu pectina
1/2 fiola esenta vanilie

Mod de preparare

Perele se curata de coaja si seminte se amesteca cu zaharul si se lasa la rece cam o ora.Se pune la foc mic pana ce perele se inmoaie dupa care cu ajutorul unui mixer vertical pasam compozitia pana obtinem o pasta.Mai fierbem timp de 10 min ,aromatizam cu esenta de vanilie dupa care punem pasta in borcane sterilizate ,capsam si le tinem in paturi pana se racesc.
Obtinem o pasta fina ,parfumata ce se poate servi ca atare la micul dejun sau in diverse prajituri.

Ai testat reteta noastra? Trimite poza ta aici

Comentarii

  1. a zis

    Imi place mult reteta. Seamănă cu pasta de mere, din care am făcut anul trecut și am pus rețeta pe blogul meu.
    Poate fac și de pere anul acesta.
    Este bună și din gutui.
    Va doresc spor la treabă.

  2. a zis

    Vad ca te-ai apucat serios de treaba! Ar trebui sa urmez si eu exemplul tau si sa ma apuc sa fac proviziile de iarna:)

    Anul acesta nu intentionam sa fac dulceturi, dar m-ai facut tare curioasa cu pasta ta de pere. Imi plac foarte mult perele, dar uite ca nu am gustat niciodata pasta de pere, asa ca o sa testez si eu pe un kil de ere :)

  3. a zis

    Mrs. Green Foot …am zis si eu ca anul asta nu fac nici un pic de dulceturi…mai am in camara de anul trecut o multime :)..dar perele astea parca imi faceau cu ochiul :))asa ca am incercat ceva nou si sincer nu mi-a parut rau…e tare buna

  4. a zis

    Ale mele nu erau foarte coapte,dar daca sunt coapte mai bine, cred ca e un avantaj…se fac pasta mult mai usor si iese si mai dulce.
    Spor la treaba!!

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *